Šibenik: Zbog nasilničkog ponašanja uhićeni navijači

Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)
Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)

Šibenska policija podnijela je kaznene prijave protiv pet osoba, pripadnika navijačkih skupina, zbog napada na 'život i imovinu' pet osoba s područja Kaštela, te za oštećenje imovine 23-godišnjeg mladića iz Kaštela prilikom sukoba ove nedjelje u Šibeniku.

U nedjelju se na šibenskom stadionu na Šubićevcu igrala utakmica Šibenik - Hajduk B, a poslijepodne i navečer su se sukobljavale navijačke skupine Funcuti i Torcida. Neslužbeno se doznaje da su osumnjičena petorica pripadnici "Funcuta" Osumnjičeni su dvojica mladića od 18-godina, te 19-godišnjak, 20-godišnjak i 21-godišnjaku koji su u nedjelju, 2. studenoga, oko 15,10 sati u Šibeniku, u Ulici Zapadna magistrala, pri sukobu navijačkih skupina kamenjem gađali automobil Mazda, splitskih registracija, koji je onuda vozio, izvijestila je šibensko-kninska policija. U splitskoj Mazdi su u tom trenutku, osim vozača, bila i četvorica putnika.

Policija petoricu mladića sumnjiči da su bacanjem kamenja doveli u opasnost živote i imovinu napadnutih, a šteta na automobilu je procijenjena na nekoliko tisuća kuna. Šibenska policija također je, po dovršetku istrage, podnijela kaznenu prijavu protiv osam osoba u dobi od 20, 22, 23, 24, 25, 28, 32 i 35 godina, za napad na policajce te protiv 27-godišnjaka za prijetnju policajcima.

Utvrđeno je da su mladići tijekom noći od nedjelje na ponedjeljak, 2. na 3. studenoga, u Šibeniku, u Ulici Zapadna magistrala, prilikom preprate navijačke skupine, izašli iz svojih vozila te silom i prijetnjom napali policajce pri obavljanju službene dužnosti. Neslužbeno se doznaje da je riječ o pripadnicima "Torcide". Osim toga, 27-godišnjak je u ponedjeljak oko 10 sati prilikom privođenja zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca u prostorijama Prekršajnog suda ozbiljno prijetio dežurnom policijskom službeniku. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku šibensko-kninske Policijske uprave. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter