Šibenik - Rockwool Pula 58:69

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Druga utakmica četvrtfinala doigravanja košarkašica. Dvorana Baldekin. Gledatelja: 50. Suci: Pepur, Živaljić, Ćorkalo (svi Split).

ŠIBENIK: Petković, Mašić 2 (2-2), I. Dujić 14 (5-6), Šolić 6, P. Ramljak, Mišura, Periša 26 (6-6), Di Maulo 6, Ivančević 2, A. Dujić 2, Rončević.

ROCKWOOL PULA: Đukić, Pačkovski 10 (2-2), Mišić, Čičić 9 (3-3), Bedalov 34 (4-7), Percan, Blažević 4, Bosilj 2, M. Ramljak 10 (2-4), Tukić.

Tri poena: Šibenik 1/9 (I. Dujić), Rockwool Pula 0/8.

Premda ne tako uvjerljivo kao u srijedu u Pattinaggiu, košarkašice Rockwool Pule svladale su jučer na Baldekinu Šibenik u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja A-1 lige i prema očekivanju dvokorakom izborile prolazak u polufinale. Razlika u igračkoj kvaliteti u korist gošći bila je prevelika pa čak ni njihov pristup "lako ćemo" nije pomogao Šibenčankama da izbore više od pristojnog poraza. Po pulskom "receptu" gošće su prvu četvrtinu okončale s 11 poena "viška", ali u drugoj dionici izostala je repriza dvoboja iz Pattinaggia i do "velikog odmora" tu prednost nisu uspjele udvostručiti (28:40). Odvojile su se "rockwoolice" potom u trećoj četvrtini na "plus 19" (32:51) i onda prerano pomislile da su zaključile susret. Problemi su nastali kad je organizatorica pulske igre Lana Pačkovski zbog četvrte osobne greške sjela na klupu, a Šibenčanke su iskoristile činjenicu da "rockwoolice" za nju nemaju pravu zamjenu i primakle se na samo šest koševa zaostatka (52:58 - 35'). No, tada je stvari u svoje ruke uzela Gordana Bedalov, najbolji strijelac lige koja je "double-double" učinkom od 34 koševa i 16 skokova uništila svaku nadu domaćih igračica u veliki preokret. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter