Šibenik - Istra 1961 0:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 pokazali su najbolju partiju sezone na stadionu Šubicevac u sklopu 7. kola MAXtv Prve lige protiv Šibenika, ali silnu nadmoc na travnjaku i brojne prilike nisu oplodili trobodom koji su i više nego zaslužili. Ovaj šibenski bod ostaje pretijesan nakon ovakve izvedbe.

Na prvo uzbudenje malobrojni su gledatelji cekali tek 51 sekundu. Slicno kao što su Puljani u 1. minuti poentirali protiv Luckog i Varaždina, mogli su i sad. Brzi Jazvic ulovio je domacu obranu na spavanju, projurio poput nekad "Arene express" prema Zagrebu desnom stranom i prizemno ubacio Alimiju. Nažalost, Alimi s deset metara od cijelog gola pogada tocno onaj maleni dio koji je zauzeo golman Blaževic od kojeg se lopta odbila u gredu i vratila u njegovo narucje. Bila je to akcija kakva se samo poželjeti mogla, ali lopta ovoga puta nije htjela preko gol-crte.

Belle i Alimi nisu bili precizni, cime su dvije brze i precizne akcije ostale bez šlaga na torti. Gol je zato opasno visio na drugoj strani. Ponovno je Jakoliš u kontri pobjegao, ovoga je puta ostavio Sušica za ledima i ušao s lijeve strane u kazneni prostor, ali je prisebni Mance sjajnom reakcijom sprijecio šibensko vodstvo, a potom je Andelkovic otklonio opasnost. Na odmor su tako igraci trenera Pamica otišli nezadovoljniji od domacina, jer su imali bolje i brojnije prilike za gol.

Ako su Puljani bolje otvorili prvih 45 minuta, domacini su puno bolje "zagrijali motore" u nastavku. Nakon što je Malcic bezuspješno pokušao izboriti jedanaesterac, Jakoliš je topovski uzdrmao vratnicu pored Mancea. Lopta se odbila u polje, ali okvir pulskog gola tresao se još cijelu minutu.

Gol domacih kao da je bio zacaran, lopta ni iz idealnih situacija nije nalazila put do mreže iza Blaževica. Nadigrali su pulski igraci domace i zaslužili vodstvo koje nije stizalo. Nogometaši Istre 1961 povukli su se pred svoj gol dopustivši slabim domacinima da ih na kraju pokuša kazniti za silne promašaje. Ipak, u zadnjim su minutama Puljani ponovno napali, ali niti Roce nije bio precizan.

Stadion Šubicevac. Gledatelja: 800. Sudac: Dalibor Mlakar. Pomocnici: Ambrinac i Olujic (svi Zagreb). Žuti kartoni: Georgievski, Medvid (Šibenik), Belle (Istra 1961).

ŠIBENIK: Blaževic, Georgievski, Malcic (od 60' Plazibat), Kartelo, Culic (od 75' Pešic), Bacelic - Grgic, Husmani, Jakoliš,  Medvid, Fuštar (od 78' Canic), Jelic.

ISTRA 1961: Mance, Sušic, Karabatic, Budicin, Milic, Prahic, Andelkovic, Jazvic (od 62' Roce), Grbic, Alimi, Belle.


Podijeli: Facebook Twiter