Šibenik: Dvoje mladih stradalo u naletu vlaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sinoćnjem naletu vlaka u Ražinama kod Šibenika poginuli su 17-godišnjakinja iz Ražina i 20-godišnjak iz Konavala, koji su u trenutku nesreće hodali po željezničkoj pruzi.

Šibensko-kninska policija jutros je priopćila da se nesreća dogodila oko 22.20 sati na ulazu u željeznički kolodvor u Ražinama, kada je vlak koji je prometovao na relaciji Šibenik - Perković naletio na dvoje mladih koji su hodali po pruzi.

Vlakom je upravljao 28-godišnji strojovođa iz Perkovića, a u policiji najavljuju podnošenje izvješća šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu. Očevid na mjestu tragedije trajao je do kasno u noć, no policija još nije otkrila sve okolnosti nesreće.

Očevidci navode da je strojovođa vlaka trubio kada je išao ususret mladima, ali da to nije pomoglo te je vlak naletio na njih i na mjestu ih usmrtio.

U šibensko-kninskoj policiji kažu da se tragedija dogodila na dijelu pruge kojom stanovnici Ražina često pješače ne bi li skratili put do kuće. Na tom dijelu pruge u listopadu 2012. godine također se dogodila tragična nesreća, kada je u naletu teretnog vlaka poginuo 31-godišnji pješak iz Šibenika. (Hina, snimio N. STIPANIČEV/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter