Show bike juri i do 400 kilometara na sat

Moto hibrid tem01 (S. Z. T.)
Moto hibrid tem01 (S. Z. T.)

Na samom ulazu u prostore Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula u Carrarinoj ulici, jučer je bio izložen unikatni primjerak električnog motocikla. Svojim je jedinstvenim izgledom plijenio pažnju, a fotografiranju na njemu nisu odoljeli brojni prolaznici, uglavnom turisti. Mi smo tako zatekli Španjolke koje su svoj boravak u Puli ovjekovječile upravo na ovom motociklu. O čemu se zapravo radilo saznali smo od Marjana Kolenca, direktora prodaje slovenske firme TEM iz Čateža.

- Ovaj prototip motora, nazvan tem01, prvi je put izložen ove godine na sajmu u Frankfurtu, a sada smo ga odlučili predstaviti i kupcima iz Istre. Naime, mi smo firma koja se bavi proizvodnjom elektromaterijala te smo ovim motorom koji je u cijelosti električni, željeli pokazati naše dosege. S obzirom na pažnju koju smo pridobili vjerujem da smo u svom naumu i uspjeli, rekao nam je Kolenc.

Na upit hoće li se taj model prodavati, odgovara da je riječ o "show bikeu" koji nije namijenjen prodaji, ali da se, s obzirom na veliki interes njemačkog tržišta nakon sajma u Frankfurtu, a sada očito i u Puli, ozbiljno počelo razmišljati da bi se serijski proizvodio i prodavao.

- Performanse su mu odlične i upravo je to ono što ljude najviše privlači. Postiže brzinu od 400 kilometara na sat, a autonomno trajanje baterije je do 400 kilometara, ustvrdio je Kolenc. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter