Sheriff - Dinamo 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igraci "Dinama" otputovali su u Moldaviju s ciljem da izbore povoljan rezultat i s ostvarenim ce se ciljem vratiti u Zagreb. Remi s postignutim golom morao je veceras zadovoljiti ambicije hrvatskog prvaka na gostovanju kod "Sheriffa" u prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka, posebno nakon što je Barbaric u 61. minuti dobio crveni karton.

Na Maksimiru bi iduce srijede "Dinamo" morao oploditi gol Sammira i proci u iducu rundu elitnog europskog klupskog natjecanja.

Vec u 3. minuti Zagrepcani su poveli preko Sammira koji je nakon prodora po lijevoj strani pogodio suprotne rašlje iza Stojanova - 0:1. Nakon primljenog gola domacini su pritisnuli "modre", no pravih prilika za izjednacenje nije bilo. Prva opasnost po "Dinamo" stigla je u 16. minuti kad je, nakon kornera s lijeve strane i lošeg izlaska Butine, Jerohin glavom pogodio gredu.

U 30. minuti je domaca obrana umalo poslala loptu u vlastitu mrežu nakon ubacaja Ibaneza s lijeve strane. Ono što nisu uspjeli Zagrepcani, uspjeli su Moldavci. U 35. minuti Jerohin je izjednacio nakon katastrofalne pogreške Butine. Ubacaj iz slobodnog udarca s lijeve strane pored uspavanog Butine docekao je glavom Samardžic, potom je loptu odbio Mesaric, ali samo do Jerohina koji ju je zakucao u mrežu "modrih" - 1:1.

Prvi su u nastavku zaprijetili nogometaši "Sheriffa", pokušao je Adamovic udarcem iz daljine, ali je Butina odbio loptu u korner. Uzvratio je Ibanez iz slobodnog udarca na drugoj strani, ali je i Stojanov bio na visini zadatka. U mirnoj igri probleme na leda svog trenera, ali i suigraca navalio je mladi Barbaric koji je u razmaku od osam minuta skupio dva žuta kartona i napustio travnjak.

Drugi je dobio nakon što je na desnoj strani srušio Francu koji mu se izmigoljio iz zagrljaja. Zaprijetio je potom u 69. minuti Brankovic udarcem s lijeve strane, ali je lopta prošla pored gola. U 82. minuti Dodo je srušen u kaznenom prostoru domacih, ali se grcki sudac nije oglasio, a potom do kraja susreta nije bilo vecih uzbudenja.

Stadion Sheriffa. Sudac: Anastassios Kakos (Grcka). Strijelci: 0:1 Sammir (3'), 1:1 Jerohin (35'). Žuti kartoni: Erokhin, Tarknišvili (Sheriff), Barbaric, Calello (Dinamo). Crveni karton: Barbaric (61 - drugi žuti).

SHERIFF: Stojanov, Vranješ, Nadson (od 32. Fred), Tarknišvili, Brankovic, Jerohin, Samardžic, Adamovic, Volkov (od 88. Georgiev), Diedhiou (od 66. Nikolic), Franca.

DINAMO: Butina, Etto, Barbaric, Cufre, Mesaric, Badelj (od 70. Dodo), Chago, Sammir (od 85. Sivonjic), Calello, Ibanez, Slepicka (od 64. Šimic).


Podijeli: Facebook Twiter