Sharbini: Želim prvi gol u majici Istre 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnji, treći domaći prvenstveni ogled u ovoj sezoni u kojem će Istra 1961 u 20 sati ugostiti Inter, bit će ujedno i prvi u kojem suparnik nije momčad iz vrha. Nakon što su na Drosini u prva dva kola pulski nogometaši igrali protiv Hajduka (0:0) i Dinama (0:1), sad im u goste, u petom kolu Prve HNL, konačno stiže momčad s kojom imaju pozitivan omjer.

U dosadašnjih su šest prvenstvenih prvoligaških susreta Puljani kao domaćini slavili u četiri navrata, a po jedan je susret zaključen remijem i pobjedom Zaprešićana. Stoga navijači pulskog prvoligaša ovom prilikom očekuju prvi domaći trobod koji bi se odlično nadovezao na onaj vrlo značajan gostujući uspjeh ostvaren proteklog vikenda u Vinkovcima protiv Cibalije.

Obično se kaže da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, ali trener Igor Pamić mogao bi se vrlo lako ovom prilikom odlučiti za poneku promjenu. Najzvučnije ime koje je u ovogodišnjem prijelaznom roku pristupilo pulskom prvoligašu, Ahmad Sharbini, morao je zbog slabosti preskočiti prijateljski ogled s Rovinjom u srijedu na Valbruni. Budući da je riječ o klasičnom golgeteru kojeg su u pulskom klubu nestrpljivo iščekivali cijeli prijelazni rok, bio je to odmah znak za uzbunu.

- Ma, nije ništa zabrinjavajuće, sada se osjećam puno bolje i uvjeren sam da ću biti spreman za subotnji dvoboj protiv Intera - dobre je vijesti obznanio Ahmad Sharbini.

Bivši kapetan Rijeke i golgeter koji se nije naigrao u dresu Hajduka, pokazao je da splitska epizoda nije utjecala na njegov urođeni dar pred suparničkim golom. Nije se dosad upisao u listu strijelaca u prvenstvu.

- Još je rano da bih davao neke zaključke o svom boravku u pulskom klubu, ali već na osnovu ovoga dosad mislim da sam pogodio što sam došao ovdje. Trener, suigrači, ali i publika, su me odlično prihvatili i ja ću napraviti sve da im se odužim dobrim igrama i golovima.

Igrajući za Rijeku i Hajduk Sharbini je dosad postigao 61 gol u Prvoj HNL. Pulskoj se publici dosad u prvenstvu predstavio tek s onih 14 minuta odigranih protiv Dinama. U subotu bi trebao odigrati puno više. (Roberto CAR)

Ulaznice za Inter u prodaji

Ulaznice za subotnji susret s Interom mogu se kupiti u petak na glavnoj blagajni stadiona od 15 do 18 sati i sutra od 17 sati. U prodaji će biti i u kafićima Samson na Drosini i Patinaggio, a moći će se kupiti i u subotu na Tržnici od 10 do 12 sati u sklopu zeleno-žutog druženja. Cijene su 60 kuna za zapad, 40 za istok i jug, te 20 kuna za sjever. (R. C.)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA 17. KOLOVOZA


Podijeli: Facebook Twiter