Sharbini i Linić u punom pogonu

Siniša Linić stesao liniju (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Siniša Linić stesao liniju (Arhiva/M. MIJOŠEK)

U posljednja dva mjeseca petak je bio dan tijekom kojeg su nogometaši Istre 1961 "udarali" posljednju glazuru pred skori prvenstveni ogled.

Trener Igor Pamić izabrao bi momčad koja će krenuti u lov na bodove i onda bi s onim pulenima kojima je namijenio mjesto u početnoj postavi radio na završnim finesama. Nakon sedam odrađenih kola, stigla je i prva stanka u prvenstvu, uzrokovana kvalifikacijskim susretima na kojima će hrvatska reprezentacija "loviti" vizu za Svjetsko prvenstvo, kojem će 2014. godine domaćin biti Brazil.

Kad neka momčad u četiri posljednja kola osvoji deset bodova, kao što je to bio slučaj s Istrom 1961, sigurno je da u njenoj svlačionici nisu bili previše sretni "tajmingom" prvenstvene stanke.

Dodatni žal predstavlja im i činjenica što je reprezentativna akcija stigla upravo u trenutku kad je u Pulu trebao stići "fenjeraš" Zagreb koji je tako dobio dodatnih tjedan dana da s novim kormilarom Lukom Bonačićem pokuša zakrpati sva mjesta gdje je "bijeli brod" puštao vodu.

S druge strane, i u pulskim će redovima ovu pauzu znati dobro iskoristiti, prvenstveno da neki igrači zaliječe ozljede, a oni koji su se kasnije priključili momčadi dostignu potrebnu fizičku spremu, sve kako bi "zeleno-žuti" svoje ionako kvalitetne nogometne izvedbe digli na još viši nivo.

U ovom trenutku, najveći "propuh" osjeća se na bokovima. To je dodatno produbila činjenica da se Mateo Sušić priključio U-21 reprezentaciji Bosne i Hercegovine koju u ovoj stanci očekuju utakmice s Grčkom i Njemačkom, te će se suigračima pridružiti tek u srijedu.

Što se tiče prve opcije za lijevi bok, Hrvoja Milića, on je posljednjih dana stalni gost fizioterapeuta Marjanovića. Nalazi se na terapijama i očekuje se da će se ostatku momčadi priključiti sljedećeg tjedna.

Tad bi, trebao krenuti i Mislav Anđelković. Pulski "gospar" mjesec i pol dana nakon operacije odlično izgleda, bez problema odrađuje trkačke dionice, a sad će se polako početi uključivati u normalan rad.

Dobra je zdravstvena situacija sa Slobodanom Stranatićem koji bi se uskoro mogao "gurnuti u vatru", kao i sa Ahmadom Sharbinijem koji je odradio prvi trening nakon problema s istegnućem lista.

Normalno trenira i Siniša Linić koji nije imao problema s ozljedom već je radio po posebnom programu kako bi skinuo višak kilograma. Linić bi  mogao igrati već sutra protiv svog bivšeg kluba Kopra. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter