Shaquille O'Neal zakljucio karijeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Shaquille O'Neal (39) objavio je prekid iznimno uspješne i bogate karijere koja je trajala 19 godina. U kratkoj poruci na Twitteru, Shaq je obznanio povlacenje s košarkaških terena zbog brojnih ozljeda s kojima je imao problema cijele sezone.

"Gotovo je. Odlazim u mirovinu. Bili smo zajedno 19 godina i zato prvo govorim vama", napisao je O'Neal na Twitteru na kojem ima više od cetiri milijuna fanova. Jedan od najdominantnijih centara u povijesti košarke zabio je 28.596 koševa po cemu je peti strijelac u povijesti NBA lige, te dodao 13.099 skokova.

Osvojio je cetiri NBA naslova - tri s Lakersima, a posljednji u dresu Miamija. Upisao je i 15 nastupa u All-Star ekipama, a osvojio je i zlatnu olimpijsku medalju u Atlanti 1996. godine.

Nakon što je zakljucio igracku karijeru O'Neal je porucio kako se okrece ozbiljnom poslu i radu u struci. Diplomirao je na sveucilištu Louisiana State (LSU), potom završio MBA (Master of Business Administration) na sveucilištu Phoenix, a prošle godine je na sveucilištu Barry u Miamiju upisao doktorat iz upravljanja i obrazovanja sa specijalizacijom u podrucju iz upravljanja i razvoja ljudskih resursa.

Tijekom karijere zaradio više od 300 milijuna dolara, ali i nekoliko nadimaka kao što su The Big Daddy, Superman i The Diesel.


Podijeli: Facebook Twiter