Shakespeareov "San ljetne noći" kao inspiracija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U crkvici Svetog Stjepana u Labinu otvorena je samostalna izložba labinske umjetnice Dalree Stemberga. Ova je izložba svoju inspiraciju pronašla u Shakespeareovoj komediji "San ljetne noći" jer je njena tematika vezana uz put ka otkrivanju prave ljubavi i toga što je ona zapravo.

- Odrasti ne znači zaboraviti na dijete u nama, već brinuti se za to dijete i dati mu slobodu da bude svoje i da se slobodno i kreativno izražava, da se ne boji i ne uspoređuje i da nema potrebu za odobravanjem i dokazivanjem jer zna da je savršeno takvo kakvo jeste i da cilj nije nešto postati već jednostavno biti. To je prava ljubav za mene. Kad se voliš i prihvaćaš takav kakav jesi i kad je mišljenje koje ti imaš o samom sebi jedino koje je bitno. Prava ljubav je shvatiti da život uvijek radi za tebe i da su svi i sve u tvojoj vanjskoj realnosti zapravo samo odraz tvojeg unutarnjeg svijeta, kako bi Shakespeare rekao "The whole world is a stage and all the people are merely players",a ja sam konačno taj divan promatrač koji vidi da smo svi tako povezani i da je ljubav jedina istina, kazala je Dalrea Stemberga uz otvaranje izložbe koja je otvorena uz potporu Grada Labina, a može se pogledati do 22. rujna.

Dalree Stemberga rođena je 1980. u Labinu. Od 2005.- 2008. studirala je na Accademie di Belle Arti u Veneciji, smjer dekoracija, u klasi prof. Mirelle Brugnerotto, a diplomirala 2009. u klasi profesora Guida Mainentia. Godine 2011. završila je dizajn interijera na Accademia del Lusso, Istituti Callegari u Milanu, a od 2012. bavi se dizajnom interijera, stylingom, vizualnom prezentacijom, fotografijom i slikanjem. Nakon deset godina boravka u Italiji, prije dvije godine vratila se u rodni Labin gdje živi i stvara. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter