Shabby chic u Brtonigli: Duh minulih vremena

Namještaj u shabby chic stilu na sajmu (T. KOCIJANČIĆ)
Namještaj u shabby chic stilu na sajmu (T. KOCIJANČIĆ)

Sajam u stilu shabby chica "U bojama tradicije" otvoren je još sutra u brtoniškom budućem Muzeju vina i seljačkog stvaralaštva. Bogat program u petak su obilježile radionice hladnog porculana i dekupaže na kamenu, na kojima je sudjelovalo 20-ak znatiželjnika, što domaćih, što stranaca.

- Metoda hladnog porculana je novost, nedavno smo je otkrili i počeli koristiti na svojim proizvodima, što smo htjeli i drugima pokazati, kazala je Lovorka Lukani iz udruge starih zanata Maison chic, koja potpisuje organizaciju sajma u suradnji s lokalnom Turističkom zajednicom i Razvojnom agencijom Brtonigla. Subotnji program odvijao se tijekom cijelog dana, počeo je radionicom kukičanja, a uslijedio shabby ručkom u konobi Zenon, predavanjem o metodama organoleptičkog ocjenjivanja vina i prezentacijom knjige "Decoupage - papirom, ljepilom i škarama preuredite svoj dom" autorice Sandre Nunes.

Nedjelja je zadnji dan sajma koji se otvara u 10 sati. Nakon toga tko želi naučiti nešto novo može doći pogledati prijepodne kako se izrađuje cvijeće od gline i gravira staklo, a potom će biti predavanje o uređenje interijera u shabby chic stilu. Posljednji događaj koji će zatvoriti sajam počet će u 14 sati, a to je modna revija starih vjenčanica, raznih kreacija i nakita koji su izradili članovi Maison chica i robice za bebe i djecu. Predstavit će se i modna kreatorica Mirna Posavčević s brandom Anima M, vjenčanice će donijeti Agencija Sandra iz Pazina, dok materijali pripadaju tvrki Kiss iz Poreča. Revija će se odvijati uz glazbenu pratnju mladog glazbenika Bernarda Udovičića.

Još sutra mogu se besplatno razgledati i izložbe starih buteljki i etiketa za vino sedam ovdašnjih vinarskih obitelji, kao i stare fotografije koje su iz svojih albuma posudili mještani. Nakon toga na obje izložbe naplaćivat će se ulaz, osim Brtonižanima. Tko želi urediti svoj dom u romantičnom shabby chic stilu, koji karakteriziraju kombinacija bijele boje i pastelnih nijansi, te osjećaj da sve stvari - i nove i restaurirane - moraju izgledati staro - može na ovom sajmu vidjeti ponudu namještaja i prijedloge uređenja svog doma. Shabby chic promovira udruga starih zanata Maison chic koja u Brtonigli ima svoju malu butigu prepunu proizvoda lokalnih zanatlija. Proljetos je Maison chic organizirala prvi, a sada, zbog velikog interesa posjetitelja, i drugi sajam. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter