Shabby Chic: Starinske vjenčanice i spavaćice


Atraktivnom modnom revijom starih vjenčanica i odjeće za bebe i djecu zaključen je u nedjelju drugi po redu sajam u shabby chic stilu "U bojama tradicije" koji je u budući brtoniški Muzej vina i seljačkog stvaralaštva doveo brojne posjetitelje.

Sajam je organizirala lokalna udruga starih zanata Maison chic u suradnji s Turističkom zajednicom i Razvojnom agencijom Brtonigla, a teme su bile posvećene jesenskim motovima, za razliku od prvog koji je održan na proljeće.

Modna revija je bila posebno zanimljiva jer su se mogli razgledati odjeća i nakit iz minulih vremena, a sve to bilo je popraćeno notama mladog glazbenika Bernarda Udovičića iz Buja. Autorice kreacija odjeće i nakita su Fiorela Kmet, Lovorka Lukani, Mirna Posavčević, Gordana Puškarić i Sindi Kapel, a za frizure manekenki i djece pobrinuo se frizerski salon Fashion iz Brtonigle.

Predstavljena je šivana odjeća u romantičnom shabby chic stilu, starinske spavaćice čiju su čipku izradile časne sestre u samostanu u Firenci i vjenčanice iz ormara naših mama i nona.

Tijekom trodnevnog sajma održane su razne zanimljive radionice, poput izrade hladnog porculana, dekupaža i kukičanja, prezentirana je knjiga autorice Sandre Nunes "Decoupage – papirom, ljepilom i škarama preuredite svoj dom", otvorene su i izložbe, a na sajmu se mogao kušati i "shabby ručak" koji je posebno za ovu prigodu bio u ponudi u konobi Zenon. (T. KOCIJANČIĆ, snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter