Sezonu završiti u gornjem domu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 u velikom su se stilu za ovu sezonu oprostili od svojih vjernih navijaca. Vinkovacka Cibalia u subotu je na Drosini triput kapitulirala, doseg koji na pulskoj bombonijeri nije zabilježen od njenog renoviranja.

Ni poker pogodaka kojeg su kolo prije primili u Maksimiru u srazu s Dinamom, ni vijest da Dugopolje nema prvoligaških ambicija cime je zeleno-žutima s glave pao težak kamen ostanka u elitnom nogometnom razredu, nisu bili prepreka pulenima Igora Pamica da na najbolji nacin zakljuce transformaciju iz ružnog paceta u prekrasnog labuda. Znale su to prepoznati i tribine, i to ne samo Demoni na sjeveru, dapace, ovaj put ni zapad ni istok nisu za njima nimalo zaostajali.

Pobjedom protiv Vinkovcana Istra 1961 je uzletjela na sedmu poziciju s koje ce krenuti na posljednji dvoboj sezone, gostovanje u Koprivnici. Upravo je protiv Slavena jesenas krenula domaca nepobjedivost, a sad ce se kod farmaceuta Puljani pokušati ostati neporaženi i tako probati prvenstvo okoncati u gornjoj polovici ljestvice. Nece to biti nimalo lagan zadatak jer Slaven "ganja" Europu, no buduci da u ovom trenutku ima dva boda više od Splita i bolji medusobni skor, njima bi i remi bio dostatan za obranu trece pozicije.



- Bez obzira na to, sigurno je da ce se i Slaven htjeti od svojih navijaca oprostiti pobjedom te tako na najbolji nacin proslaviti ulazak u Europu, no i mi imamo svoje planove i sigurno je da ne razmišljamo o porazu, opovrgnuo je Pamic bilo kakvo opuštanje pred gostovanje u Koprivnici. - Imamo malih problema s ozljedama, ali bili smo na nivou cijelu polusezonu pa ocekujem da takvi budemo i u Koprivnici. Bit cemo rastereceni, no ne i slobodni do to mjere da odigramo neodgovornu utakmicu, istice strateg pulske momcadi.

Ovakvo razmišljanje znaci da Paminjo vec uvelike razmišlja o onom što Istru 1961 ocekuje u narednom prvenstvu, kad ce ponovno zaživjeti Liga 12.

- Odavno razmišljam o iducoj sezoni, no najprije moram porazgovarati s predsjednikom Šceglovom da vidim što je s budžetom. Usto, moramo vidjeti i kakve ce nam biti ambicije, odnosno da li cemo se strogo bazirati na rezultatu ili cemo još pomladiti kadar i graditi momcad za buducnost, zakljucio je Pamic. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter