Sezonu otvaraju letovi za Frankfurt, Pariz, London…

Međunarodne letove otvara Ryanair (GI)
Međunarodne letove otvara Ryanair (GI)

Krajem mjeseca konačno će oživjeti pulski aerodrom, koji je zimi, sve do pred sam Uskrs, otužno prazan. Početak sezone međunarodnih letova sigurno s nestrpljenjem čekaju svi oni koji planiraju iz Pule letjeti prema nekoj od europskih destinacija.

Ovogodišnja sezona službeno počinje 31. ožujka, a otvaraju je prvi direktni letovi irske niskotarifne kompanije Ryanaira prema Frankfurtu, Parizu, Londonu, Oslu i Bruxellesu. Letovi za Dublin startaju 19. travnja, a i Prag će se nakon 13 godina početkom lipnja ponovno direktno povezati s Pulom.

Nove su i linije za Malmö u Švedskoj te njemački Hamburg i škotski Edinburgh.

Što je s letovima prema Rusiji i hoće li prošlogodišnji smanjeni broj tih letova zbog uvođenja viznog režima sada biti još manji zbog krize u Ukrajini? Za komentar smo upitali direktora Zračne luke Svemira Radmila.

- Prema informacijama koje imam, Rusi su nažalost i nadolazeću sezonu u padu. Više nije problem vizni režim jer to je riješeno dosta dobro, ali niz je drugih problema, recimo, situacija na Krimu i jugoistoku Ukrajine, kaže Radmilo.

- Rusko tržište i inače kasno reagira, tako da je sada jako teško dati konkretnu procjenu o broju ruskih gostiju. Međutim, realno je očekivati daljnji pad s obzirom na političku situaciju ali i vrlo ozbiljan pad vrijednosti ruske rublje. Po našim procjenama, letova prema Moskvi iz Pule će biti, i to od sredine svibnja do kraja rujna, rekao je Radmilo. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter