Sezona u kampu ne bi bila ista bez obitelji Lewis

Na molovima su postavljene alke i brojevi (V. HABEREITER)
Na molovima su postavljene alke i brojevi (V. HABEREITER)

Medulinski načelnik Goran Buić primio je danas turiste koji u ovoj općini ljetuju već 33 godine, od 1984. Bračni par Elizabeth Dawn Lewis i Neil Ernst Lewis iz Engleske prvi su put posjetili Hrvatsku 1969. godine. "Premijerno" su 1984. ljetovali i u medulinskom kampu, gdje se vraćaju baš svake godine, pa tako i ove. Duže od 25 godina ovdje dolaze u rujnu, a sa sobom su povukli obitelj i prijatelje. Buić je tako primio i tri bračna para iz Engleske i Njemačke koji su u Medulin počeli dolaziti na nagovor engleskog bračnog para.

Damir Dragun, vlasnik restorana Candis u kampu Medulin, dobro poznaje obitelj Lewis s obzirom da svake godine objeduju u njegovom lokalu. Tako su se s godinama i sprijateljili. Dragun veli da sezona u kampu ne bi bila ista bez obitelji Lewis, dok je načelnik zahvalio dugogodišnjim gostima na povjerenju koje su iskazali dolaskom u Medulin, darujući im monografiju "Turizam medulinske rivijere". Kao najvjerniji gosti, supružnici Lewis dobili su i suvenir - batanu.

Elisabeth i Neil istaknuli su da se redovito vraćaju jer im je, kako su kazali, "Medulin prirastao srcu". Opisuju ga kao mirno mjesto, s predivnom obalom, plažom i toplim morem. Svake godine ovdje borave nekoliko tjedana, a ove će godine 60. godišnjicu braka proslaviti upravo u Medulinu. Nakon druženja u Vijećnici, gosti su u centru 3mc razgledali izložbu "Od ognjišta do gondole", uz vodstvo više stručne suradnice za društvene djelatnosti u općini Medulin Sonje Barbare Bader. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter