Sezona u INK-u završila "Bajkom iz shopping centra"

"Bajkom iz shopping centra" završena kazališna sezona u INK-u
"Bajkom iz shopping centra" završena kazališna sezona u INK-u

Prigodnom predstavom "Bajka iz shopping centra" koja je prikazana sinoć završena je sezona u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Za tekst su zaslužni Mate Matišić dok se režijom pozabavio Vinko Brešan, a ova prilično kratka predstava nastala je u produkciji Komune d.o.o. i Olivere Baljak iz Rijeke koja uz Davora Jureška glumi u predstavi.

U nekom shopping centru u Njemačkoj, daleko od Lijepe naše, susreću se čistačica Marija i čuvar Jozo. Dok drugi doma u okruženju svojih najbližih slave Badnjak njih dvoje gledaju kako s vrha nebodera skaču samoubojice te se polako upoznaju i Jozo shvaća da je Marija zapravo Lili, egzotična plesačica u koju je preko ušiju bio zaljubljen.

I on i ona imaju svoju priču, razloge zašto na ovakvu večer rade umjesto da sa svojim najbližima čekaju Božić, što je prilika za duhovite, često crnohumorne dijaloge kroz koje likovi daju uvid u svoje turobne živote.

Uz to, dok je Marija katolkinja i ponosna Hrvatica, Jozo je deklarirani Jugoslaven, zastavnik u bivšoj JNA koji se za vrijeme rata u Hrvatskoj borio na protuhrvatskoj strani. No, otkriva se i da je zapravo bio krtica Hrvatske vojske u redovima JNA devedesetih, ali zbog raznih peripetija nije mogao doći u priliku da dokaže svoju vjernost rodnoj grudi.

Stare će se emocije na ovu večer ipak probiti i preplaviti Jozu i frau Maru te će oni opet zaplesati tango koji će biti i njihov posljednji. (M. RADIĆ; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter