Sezona petardi: U pet dana ozlijeđeno troje djece

Ilustracija (D. ŽUNIĆ/CROPIX)
Ilustracija (D. ŽUNIĆ/CROPIX)

Trinaestogodišnji dječak s područja Sinja zadržan je na liječenju u splitskoj bolnici nakon što je teško ozlijeđen u pucanju pirotehničke naprave tondin, doznaje se danas u splitskoj policiji.

Dječak je stradao jučer, kada je ispred obiteljske kuće koristio improviziranu pirotehničku napravu tondin, koja mu je prilikom ispaljivanja teško ozlijedila nogu. Zbog težine ozljeda je zadržan na Dječjem odjelu KBC-a Split.

To je već treće dijete koje je u zadnjih nekoliko dana ozlijeđeno zbog pirotehnike pa policija ponovno apelira da se pirotehnička sredstva upotrebljavaju s krajnjim oprezom i daleko od djece i maloljetnika.

Krajem prošlog tjedna u Splitu je lakše ozlijeđen 8-godišnji dječak koji je na ulici pronašao iskorištenu petardu te je aktivirao i ozlijedio ruku. Nakon pružene liječničke pomoći u bolnici pušten je kući.

Jučer je u igri s barutom na splitskom predjelu Kmanu lakše ozlijeđen 7-godišnjak. Dijete je ozlijeđeno ispred zgrade u kojoj stanuje, prilikom paljenja baruta u prahu, u igri s vršnjacima. Barut je eksplodirao, a dječak je lakše ozlijeđen. U splitskoj bolnici utvrđeno je kako je riječ o ozljedama ruke i lica, a nakon pružene liječničke pomoći pušten je na kućnu njegu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter