Sezona kupanja ne prestaje: more im je kao droga

Ksenija Blažić Ilić sezonu kupanja već privodi kraju do proljeća
Ksenija Blažić Ilić sezonu kupanja već privodi kraju do proljeća

"More je divota, a kupanje zimi je moja droga", tim je riječima svoje cjelogodišnje kupanje u moru sažela 63-godišnja Dragica Buršić koju smo, u društvu sve brojnijih plivača, zatekli na Mornaru. Kako nam je ispričala, već godinama živi u Italiji. Kupati se cijelu godinu počela još lani i to na nagovor sina, i otad nije preskočila niti jedan dan.

- More u Italiji je žalost, ali ovdje je to pravi gušt. Međutim, upravo tamo u Cesenaticu sam počela ići i zimi i doista nisam požalila. Ne mogu me spriječiti ni kiša, ni sunce, ni vjetar. Osim toga, prestala sam i pušiti prije četiri godine, već sam godinama dobrovoljni darivatelj krvi, a nedavno sam bila i na pregledu kod liječnika koji mi je rekao da su mi nalazi kao u 20-godišnjakinje, ispričala nam je Buršić.

Društvo joj je na Mornaru pravila i 61-godišnja Ksenija Blažić Ilić koja međutim ističe da se obično kupa od travnja do studenog i onda prestaje. - Nije mi problem hladna voda, već sam ja kao gušter, treba mi sunce da se ugrijem. Voda je sada odlična, jučer je bila 19,5 stupnjeva, danas je 19 pa je vidljivo da se more polako hladi. Ja izdržim do nekih 16, 17 stupnjeva i onda čekam do proljeća, kaže nam Blažić Ilić. Od drugih kupača saznajemo i jedno pravilo zimskog kupanja: koliko je stupnjeva u moru, toliko dugo u minutama traje kupanje. (NAPISALA Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ/SNIMIO Milivoj MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU 


Podijeli: Facebook Twiter