Sezona bolja od ocekivanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preko tri istarska granicna prijelaza - Plovanije, Kaštela i Požana - tijekom petka i subote do 12 sati ušla su 92.072 putnika, od kojih cak 86.257 stranih te 5.815 domacih. Istovremeno, izašlo je 78.876 putnika, od kojih 72.852 strana i 6.024 domaca, saznajemo u Operativno-komunikacijskom centru PU istarske.

Kroz pulsku zracnu luku u subotu je prošlo, u dolasku i odlasku, oko 6.200 putnika, kao i prošle. Jednako tako najviše je turista bilo iz Rusije, Ukrajine, Bjelorusije i Skandinavije. Sletjela su i uzletjela 22 zrakoplova, što je jednako brojci od prošle subote, dok je u petak kroz zracnu luku prošlo samo 839 putnika.



"Ne bih davao ocjenu turisticke sezone dok ona ne prode. Zasad izgleda dobro. Da nam je netko prije tri-cetiri mjeseca, ili pocetkom godine, rekao da cemo imati ovakvu sezonu, odmah bismo to potpisali. Pred nama je, uostalom, još drugi dio glavne sezone i posezona. Što se tice sljedeceg tjedna, ocekujemo da ce gosti polako poceti odlaziti doma, kao što je to bilo i prethodnih sezona. Isto tako ocekujemo da ce se poceti smanjivati broj gostiju u kampovima", kaže predsjednik županijske Turisticke zajednice Veljko Ostojic.

Istice da u Istri tokom kolovoza u najvecem broju borave Talijani i Nijemci, odnosno Bavarci.


Podijeli: Facebook Twiter