Šezdesetak izvodaca na pet bina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osmo izdanje Seasplash festivala održat ce se na Monumentima od 22. do 25. srpnja, a u cetiri dana na pet bina održat ce se više od šezdeset nastupa. Okosnica festivala je reggae, ali izricajem pratimo i ostale, novije žanrove inspirirane reggaeom, a koji su nastajali od 70-ih godina prošlog stoljeca naovamo, najavio je na konferenciji za novinare Davor Uljanic, jedan od organizatora.

Pet bina: mainsplash, soundsplash, dubsplash, electrosplash i kingsplash te žanrovi: reggae, roots, dub, ska, rocksteady, dancehall, jungle, d'n'b, hip-hop, breaks, dubstep, breakcore, trance, electro…

Festivalska vrata, od prostora za kampiranje do pozornica, otvaraju se u cetvrtak u podne. Tad krece i do ponedjeljka ujutro neprestana vožnja brodova s pulske rive do Monumenta. Ovogodišnja novost je suradnja Seasplasha s biciklistickim klubom "Cudo" iz Rijeke. U popodnevnim satima cetvrtka na ulicama Pule, od Prvomajske do Foruma održat ce se Seasplash BMX Street Session. Trojica najvještijih vozaca u vratolomijama na "djecjim" biciklima ocekuje festivalska ulaznica, a za BMX nagrade pobrinut ce se Ironybmx studio takoder iz Rijeke.



Na Mainsplashu u cetvrtak gostuju High Tone, Las Balkanieras, Beetan Tone, a na ostalim binama RSD, DJ Twelve, Upliftment Intl, Dr. Rus, Led Piperz, Teddy-Lee, Jan Becele i Bamster.

Zvijezda veceri u petak je Jamajkanac Lutan Fyah s High Grade Bandom, a nastupaju i Smith & Mighty feat. MC Joe Peng, Elvis Jackson, Bamwise, Exodus, DJ Chatko, Raul, DJ Craftman, MC Frikk D Likk, Miroman, Disbreakz, Jigen, Demonaut & Breakomora te VJ-i Shrooms & Zoo Mouth i Brain Decay kolektiv.

Vjerojatno najocekivaniji subotnji nastup bit ce onaj britanskih Iration Steppasa te Gentleman's Dub Cluba na glavnoj bini uz domace snage St!llness i Postolara Trippera. Te veceri gostuju i Kandžija, Oli Dobolli, Danny Bwoy, DJ D-Gree, Sergej, Arszenik, DJ Zert Ion i VJ Ladybome!.



O vizualizacijama na ovogodišnjem Seasplashu brinut ce zagrebacki Trip to Zion, a voditelji programa na glavnom stageu bit ce Popay MC i MC Chakka. Na Dubsplash stageu ciji su domacini Digitron Sound System u cetvrtak nastupa britanski Channel One Sound System, u subotu francuski Wedding dub, a u nedjelju vec spomenuti domacini. Kingsplash svake veceri sprema iznenadenje za prisutne, jer ce nastupati i nenajavljeni izvodaci.

Završni party i posljednja prilika za ples pružit ce se u nedjelju na tvrdavi Punta Christo u Štinjanu uz domacinski Seasplash kolektiv i ekskluzivne goste.

Svakog dana tijekom festivala udruga Carobnjakov šešir držat ce radionicu "Žongliranje, štuliranje i glupiranje", a osim vec uhodanog košarkaškog Rasta kupa održat ce se i odbojkaški. Prijave su na licu mjesta. Pokrovitelji festivala su Grad Pula i TZ grada Pule, a u organizaciji pripomažu i udruge Monte Paradiso, Punta Christo, Twin Horn i Carobnjakov šešir. Više informacija na www.seasplash.net.


Podijeli: Facebook Twiter