Severina zvijezda večeri prvog Adria Summer Festa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutra se na medulinskoj Rivi od 20 sati održava prvi Adria Summer Fest na kojem će nastupiti The Night Express, DJ Nikola z Kukurini te glavna zvijezda Severina koja je upravo objavila novi singl "Calimero".

Severina još od malih nogu gaji ljubav prema glazbi i scenskom nastupu, pleše, svira klavir, glumi. U djetinjstvu odlazi gospođi Lepi Smoje u KUD Mozaik gdje kao talentirana trinaestogodišnjakinja nastupa u mjuziklu "Frane Štrapalo". Nešto kasnije počinje pjevati u sastavu Treća smjena, a tijekom 80-ih nižu se prve nagrade na Prvom pljesku u Splitu, Daruvarskim susretima, a na Studentskom ljetu proglašena je najboljom pjevačicom.

Prvi album objavila je prije 25 godina a njena diskografija sastoji se od 11 studijskih albuma te je ostvarila niz suradnji s različitim glazbenim umjetnicima kao što su Arsen i Matija Dedić, Gibonni, Nikša Bratoš, Sarr e Roma, Željko Bebek, Dražen Žerić, Miro Buljan, Đorđe Novković. Status pop ikone potvrdila je uspješnom turnejom "Virujen" iz 2002., a živi album "Virujen u te" je već nakon tri mjeseca nakon objave dosegnuo nakladu zlatne ploče.

Nakon višegodišnje pauze objavljuje album "Severgreen", a 2006. odlazi na najveći hrvatski glazbeni festival ? Doru gdje pobjeđuje s pjesmom "Moja štikla" i odlazi u Atenu kao hrvatska predstavnica na Eurosongu. U suradnji s Goranom Bregovićem i Marinom Tucaković snimila je album "Zdravo Marijo" koji je izašao u svibnju 2008. i osvojio publiku na prostoru cijele bivše Jugoslavije.

Turneja na kojoj je promoviran album doživjela je vrhunac u beogradskoj Areni gdje je Severina održala koncert pred 20 tisuća ljudi. Album "Dobrodošao u klub" objavila je 2012. i s njega su se izdvojili hitovi "Brad Pitt", "Grad bez ljudi" i "Italiana" koji je vjerojatno Severinin najveći hit, broji više od 25 milijuna YouTube klikova. Većinu pjesama na albumu potpisuje autorski dvojac Filip Miletić i Miloš Roganović.

Na albumu se nalazi i jedna autorska pjesma same Severine, dok je izvršni producent jedan od najbolji producenata u regiji, Nikša Bratoš. Samo nekoliko tjedana nakon izlaska album postaje najprodavaniji u Hrvatskoj prema službenoj HDU listi. (M. RADIĆ )


Podijeli: Facebook Twiter