Severina: Više ne tražim svog čovika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Severinina nova regionalna turneja, vrhunski scenski spektakl "Dobrodošao u klub" kreće iz Rijeke 23. ožujka

- Što se točno podrazumijeva pod "scenska multimedijalna bajka u četiri čina"? Art direktor turneje je Tomaž Pandur. Najava toga izazvala je veliki šok kako u kazališnim tako i u  estradnim krugovima.

- O scenskoj bajci će vam više reći Tomaž Pandur. Kad smo se on i ja dogovorili da ćemo raditi zajedno, meni je njegov pristanak zvučao jako nestvarno jer sam mislila da se on ipak samo šalio. No, objasnio mi je da je i njemu kao i meni ovaj zajednički projekt veliki izazov jer još dosad nikad nije režirao nečiji scenski nastup.      

- Kako izgleda jedan radni dan Severine dok se u Ljubljani priprema za turneju? Kako teku probe? Kakva je radna atmosfera? Zašto tako mlada ekipa?

- Ujutro dođem u prostor za probe prije svih i trčim za početak po traci jedno pola sata radi stjecanja kondicije. Naravno u plesnim cipelicama jer se to ne može raditi u štiklama (smijeh). Nakon toga su i svakodnevne plesne probe koje znaju potrajati i po šest sati.

- Rođenje i briga oko malog Aleksandra nisu nimalo usporile vaš rad. Izišao je album, a eto ide i turneja. Koliko je teško sve to uskladiti?

-  Uskladila sam to s velikim planiranjem i logistikom. Prvih šest mjeseci nakon rođenja Aleksandra nisam se usuđivala ništa raditi. Bila sam jako ranjiva i činilo mi se da u tom razdoblju nisam za pozornicu nego da mi je mjesto samo pored Aleksandra. Malo pomalo sam počela više raditi.

- Da parafraziram onu vašu kazališnu monodramu: još tražite svog čovika?

- Ne! Ne! Ne! (smijeh)

- Ma koliko šutjeli o tome imate 40 godina i dalje ste lijepi, bez bora i imate savršeno tijelo kakvo bi poželjela imati i osamnaestogodišnjakinja. Kakav je osjećaj biti jako poželjna i u četrdesetoj?

- Odličan! Hvala vam! Volim čuti lijep i iskren kompliment! U dvadesetim sam bila nesigurna, u tridesetim sam bila sama sebi cool, a sad mi je to samo važno zbog kondicije za nastupe. Četrdesete su mi postale zbog rađanja i svega ostalog prelomna točka u karijeri i životu. (V. PERŠIĆ; snimio S. DRECHSLER)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter