Severina snimila spot u Vodnjanu i na Brijunima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U lila haljini, vrtoglavo visokim lila štiklicama i lila suncanim naocalama, Severina je jucer prošetavala Trgovackom ulicom u Vodnjanu gdje je sniman njezin novi spot. Nije slucajno odabrana lila boja, buduci da se spot snima za pjesmu simpaticnog naziva "Haljinica lila boje" s posljednjeg albuma "Zdravo Marijo" objavljenog lani. Severina je spot, osim u glavnoj vodnjanskoj ulici, snimala i u vili Casa Rosina u Vodnjanu, a prekjucer su pojedine scene iz spota snimljene i na plaži u Nacionalnom parku Brijuni. Redatelj ovog videouratka je Darko Drinovac koji je režirao i posljednji Severinin spot za pjesmu "Gade". Kaže da nije slucajno odabrao baš Vodnjan.
"Mislim da je vodnjanska Trgovacka ulica najljepša ulica. Zapravo, vidio sam scene iz dokumentarnog filma "La strada" mog prijatelja Damira Cucica koji je upravo zbog ove ulice snimio film. To mi se jako dopalo, a kasnije sam i privatno bio u Vodnjanu tako da sam nakon svega videnog odlucio ovdje smjestiti radnju spota. Ideja je bila da to bude jedna talijanska, odnosno istarska prica koja pomalo podsjeca na Fellinijeve filmove - malo nadrealno, ali unutar ovih gabarita. Ova ulica je odlicna jer je dugacka i izgleda nestvarno, kaže Drinovac.
Stoga je za potrebe spota glavnom vodnjanskom ulicom obješeno više od stotinu svilenih potkošulja, majica i haljinica, naravno lila boje. A "scenografiju" je cinilo i dvadesetak ovcica koje su prošetale Trgovackom ulicom.
Zanimljivo je da se u spotu pojavljuje i desetogodišnji djecak Raul Križanec iz Vodnjana. Njegov zadatak je bio sa starinskim biciklom proci Trgovackom ulicom.
Buduci da je raspored snimanja bio vrlo gust, Severina nije imala previše vremena za izjave. Tek je kratko tijekom snimanja na Brijunima prokomentirala: "Ovo je nešto posebno, prekrasno. Tu bi covjek bez problema mogao živjeti". A na pitanje kako joj je bilo snimati u Istri tek je kratko odgovorila "krasno" te na poziv redatelja odjurila završiti snimanje scene.
Spot ce biti gotov za oko tri tjedna, a tada se ocekuje i njegova premijera.


Podijeli: Facebook Twiter