Severina rasplesala Buzet


Spustila se s pozornice velikog šatora u Mašimovoj škuji, presretna i nasmijana.

- Nisam očekivala ovo u Buzetu. Ovo je jedan od najboljih koncerata. Žao mi je kada se ovakvi nastupi ne snimaju, uvijek se snimaju neki veliki u Zagrebu, Beogradu ili Splitu, a ovakvi neki dobri, najbolji, ostaju zapisani samo u našim srcima i glavama, a možda je i to dovoljno, rekla nam je istinski zadovoljna reakcijom publike, nakon što je bez pauze odradila gotovo dvo i pol satni nastup.

Bio je to epilog njenog koncerta kojim je preksinoć otvorila tradicionalnu, prosinačku manifestaciju "Božić u Buzetu", koja se održava petu godinu. Najpopularnija hrvatska pjevačica koncert je otvorila "Brad Pittom" i to stoga što počinje stihovima: "Ovo će biti dobra noć, predosjećam" - a tako je i bilo. Baš kao što je i obećala, otpjevala je i nekoliko pjesma s novog albuma "Dobrodošao u klub" koji bi ovoga tjedna trebao ugledati svjetlo dana.

Seve Nacionale pokazala je da se svakom nastupu doista veseli kao da joj je prvi koncert u životu, uopće se nije štedjela, a kada je atmosfera u gradu tartufa dosegnula vrhunac, u jednom je trenutku uzviknula "Buzet poludi", a devetstotinjak posjetitelja s istarskog, riječkog područja, ali i slovenskog primorja koliko ih se okupilo u Mašimovoj škuji, vriskalo je u jedan glas, pjevalo s njom, plesalo i veselilo se.

"Severina, Severina!", oduševljeni šator jednoglasno je skandirao Severinino ime uoči početka njenog nastupa, a kada je završila otpratio ju je povicima "Vrati se!" i pokazao da se Seve i Buzet - vole javno!

Na koncertu je nastupila i slovenska grupa Nočni skok, i time je na najbolji mogući način zaokružen početak dvodnevnog zabavno-glazbenog spektakla "Božić u Buzetu" koji se u organizaciji buzetske Radio Zone i pod pokroviteljstvom Grada Buzeta nastavlja na sam Božić, 25. prosinca, kada posjetitelje čeka "kralj dobre zabave", neumorni Jasmin Stavros, koji se, čini se, već "pretplatio" na božićne nastupe. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO/Snimila Jelena PREKALJ)

 


Podijeli: Facebook Twiter