Severina i Pandur u Ljubljani pripremaju spektakl

Severina i Tomaž Pandur (S. DRECHSLER/NL)
Severina i Tomaž Pandur (S. DRECHSLER/NL)

U Ljubljani na tajnoj lokaciji već nešto više od tjedan dana traju intenzivne plesačko-pjevačke probe pred početak Severinine  regionalne turneje, koja počinje 23. ožujka u Rijeci spektakularnim  koncertom u Dvorani mladosti.

Pred dolazak u Rijeku, u koju stiže na završne probe sljedeći tjedan, Severina i vrlo mlada plesačka ekipa u kojoj najstariji nema više od dvadeset i tri godine, pod dirigentskom palicom art-direktora turneje, svjetski poznatog slovenskog kazališnog redatelja Tomaža Pandura i po šest sati dnevno naporno vježba svoj scenski spektakl. Bit će to nešto estetski vrlo profinjeno, ali i provokativno što se od Severine, a pogotovo Tomaža Pandura i očekuje.

Pogotovo će biti zanimljivo otvaranje koncerta pjesmom "Dobrodošao u klub" koje se odvija u stilu posljednje večere.

Vrlo mlada ekipa plesnog ansambla Maestro koreografa Anžea Škrubeja višesatne probe podnosi bez vidljivog napora, zamora, gubitka koncentracije i njurganja.

Severina na probama, uvjerili smo se u to i sami, nije zvijezda, već je ravnopravna svima ostalima i nema nikakve poštede za nju. Cijela ekipa, a pogotovo Severina i Tomaž Pandur, razumije se i bez riječi, tako da komuniciraju gotovo samo pogledima. Severina se u kratkim pauzama igra s malim Aleksandrom, pričaju, puzi zajedno s njim po podu, smije se, a njegovo prisustvo čini je vidljivo sretnom i smirenom.

Tomaž Pandur nam je objasnio kako će se cjelokupna scenografija raditi svjetlom. Znajući njegovu posebnu estetiku ne treba sumnjati da će koncert kao i cijela Severinina regionalna turneja "Dobrodošao u klub" biti događaj za pamćenje o kojem će se još dugo pričati i da će rezultatima nadmašiti i Severininu prethodnu hit turneju "Zdravo Marijo".

Severina i Tomaž Pandur su nam objasnili da će svaki koncert turneje biti scenska bajka u četiri čina, svojevrsno putovanje kroz tamne i svijetle trenutke ljudske duše u totalnom vizualno-glazbenom teatru. Turneja "Dobrodošao u klub" utjelovljuje Severinino viđenje svega kroz pjesmu i melodiju, popraćeno vizualnim radovima i scenskim pokretima.

Publika će istovremeno prisustvovati spektaklu i intimnom performansu, otvaranju onog najdubljeg što nosimo u sebi, kontrapoziciji ljubavi i mržnje, tame i svjetla, tuge i radosti, dobra i zla, reda i kaosa.

Ulaznice za riječki koncert mogu se kupiti preko Eventima po cijeni od 90 kuna. Na dan koncerta njihova cijena će iznositi 100 kuna. (V. PERŠIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter