Sever: Bio bih najsretniji s koalicijom SDP-a i HDZ-a

Vladimir Grbin, Patrik Sever i Monika Uzon (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)
Vladimir Grbin, Patrik Sever i Monika Uzon (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Na pitanje podržava li zahtjev za opozivom premijera Oreškovića, predsjednik ližnjanskog HDZ-a Patrik Sever na konferenciji za novinare u srijedu odgovorio je da se ližnjanska organizacija "ne bi htjela miješati u nacionalne odnose".

- Kakav god bio, stojim uz stav Karamarka i predsjedništva stranke. U ovom trenutku smatram da bi preslagivanje bilo najbolja solucija zato što bi se "uštedjelo", a s druge strane bi se nastavio kontinuitet započetih projekta. Bio bih najsretniji kad bi SDP i HDZ uspjeli naći zajednički jezik i kada bi stvorili lijevo-desnu koaliciju, izjavio je Sever. Na pitanje smatra li to realnim, odgovara da bi to bilo "najrealnije na nacionalnoj razini, radi zaštite nacionalnih interesa".

Ližnjanski HDZ podržava projekte većinske IDS-ove vlasti u ovoj općini: izgradnju vrtića u Ližnjanu i u Jadreškima, iako će se usprotiviti izgradnji vrtića u Ližnjanu ukoliko za nj ne budu odobrena sredstva iz europskih fondova. Sever smatra da Općina nije u mogućnosti samostalno osigurati osam milijuna kuna, koliko bi koštala izgradnja. Monika Uzon smatra da je to prevelik iznos u odnosu na 22 djece koliko će ih se moći dodatno primiti u novoj zgradi. HDZ se na prijevremenim izborima vratio u Općinsko vijeće Ližnjana, gdje ga zastupa Monika Uzon.

- U Vijeću ne namjeravamo biti oporba, nego pomoć vlasti da bi se zacrtani projekti ostvarili u korist svih mještana. Stoga pozivam i ostale stranke da zajedno radimo na tome. Na protekloj sjednici Vijeća podržali smo proračun, rekao je Sever.

- Drago nam je da su vladajući prvi put javno izrekli činjenicu da se u Općini godinama troši više nego što se zarađuje i da tome žele stati na kraj. Detektirali su probleme rashoda, ali i prihoda te se uvidjelo da prihodovnu stranu treba bazirati na stavljanju imovine u funkciju, a ne na povećanju poreza i naknada. Stoga smo načelno zadovoljni činjenicom da su svjesni problema jer proračun i dalje nije razvojan, nego socijalan, rekao je Sever. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter