Sevdalinke, ples i burek

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vecer sevdalinki, plesa, domacih pita i bureka, a sve zacinjeno obiljem dobroga raspoloženja. Kratki je to opis završne proslave petog jubilarnog Festivala bošnjacke kulture.

U prigodnom kulturno-umjetnickom programu, pred brojnom publikom, nastupili su clanovi Kulturno-umjetnickog društva Bošnjaka Biser iz slovenskih Jesenica, Folklorna skupina Buzetski biseri te odlicni harmonikaši i izvodaci sevdalinki.

Zaplesalo se i kolo, a u sklopu natjecateljsko-revijalnog gastro-dijela posjetitelji su mogli kušati tradicionalna jela koja su pripremile ponajbolje kuharice iz cijele Istre.



Na meniju su se našla pobjednicka kuhana jela, bureci, pite i slastice kuharica koje su titulu najboljih osvojile za vrijeme održavanja festivala u ograncima Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre u Kršanu, Buzetu, Raši i Porecu.

Festival je, doznajemo od Senada Pršica, predsjednika Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre, postao tradicionalan u istarskim gradovima i gradicima u kojima postoji ogranak Zajednice Bošnjaka te ga iz godine u godinu posjecuje sve više posjetitelja.

"Osim osnovnog cilja, a to je upoznati naše sugradane s bošnjackom kulturom i tradicijom, Festival ima i drugi, ne manje važan cilj. Želimo uspostaviti most suradnje izmedu krajeva iz kojih dolazimo i Istre, pocevši od kulturne pa do konkretne gospodarske i poslovne suradnje", zakljucio je Pršic.


Podijeli: Facebook Twiter