Ševčenko odbio funkciju ukrajinskog izbornika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Andrij Ševčenko, bivši ukrajinski reprezentativac, odbio je prihvatiti mjesto izbornika Ukrajine koje mu je ponudio predsjednik ukrajinskog nogometnog saveza.

"Ocijenio san da je malo preuranjeno za mene da preuzmem vođenje ukrajinske reprezentacije. Nadam se da će Savez prihvatiti moju odluku s razumijevanjem", izjavio je 36-godišnji Ševčenko koji je prekinuo igračku karijeru nakon ovogodišnjeg Europskog prvenstva koje je igrano u njegovoj domovini i Poljskoj.

"Stvarno sam zahvalan Savezu i predsjedniku Anatoliju Konkovu za veliko povjerenje koje su mi iskazali ponudivši mi mjesto izbornika", dodao je Ševčenko. Prije tjedan dana Anatolij Konkov mu je ponudio prazno mjesto ukrajinskog izbornika, ističući da je njegova mladost pozitivan čimbenik, i navodeći kao primjer za to Josepa Guardiolu na čelu Barcelone.

Ševčenko, pet puta prvak Ukrajine s kijevskim Dinamom od 1995. do 1999., "eksplodirao" je u dresu Milana za koji je zabio 175 golova u osam sezona od 1999. do 2006., zatim 2008. i 2009., osvojio Zlatnu loptu, jednu Ligu prvaka 2003., jedan talijanski kup 2003., jedan superkup Europe 2003. i jedan naslov prvaka Italije 2004. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter