Šetnja kroz glazbenu prošlost i sadašnjost Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S novim albumom "Istrael", kao i sa starijim pjesmama, slušatelje Radio Pule upoznao je poznati kantautor Bruno Krajcar u petak navecer u emisiji "Bez anestezije".

U tome mu je pomogao bend Istraditionial Project koji cine violinistica Aleksandra Saška Živadinovic, basist Nenad Mirt, bubnjar Vedran Vojnic i saksofonist Denis Razumovic Razz.

Krajcar za klavirom i njegov cetveroclani bend tako su nas u petak navecer proveli kroz Istru, njenu prošlost i sadašnjost jer su se na repertoaru našle i obrade nekih poznatih istarskih skladbi, mogli bismo ih nazvati evergrinima d'una volta, poput "La mula de Parenzo".

Naglasak je ipak bio na autorskim skladbama, a osim novih pjesama culi smo neizbježnu "Rožu" ili Krajcaru dragu "Kozu" nastalu na stihove Mate Balote.

Krajcar je opet vješto kombinirao istarski etno s bluesom i jazzom pa cak i reggaeom, odnosno rapom, primjerice u skladbi "Za bolji svit" koja je poslužila poput novogodišnje poruke jer, medu ostalim, kaže: "Judi svit je lip, samo ko u srcu nisi slip, moreš bit kuntenat svaki hip".

Osim što je pjevao i svirao klavir, Krajcar, koji inace radi na Radio Puli, u Studiju 3 je i vodio emisiju za ciju su se uspješnu realizaciju pobrinuli Ozren Kiza, Branko Crnogorcic i Aldo Spada Ptica.

Bend je inace naziv dobio po jednom vecem Krajcarovom projektu kojem je cilj da istarska etno glazba postane prepoznatljivi hrvatski izvozni glazbeni proizvod, a dodatni mu je poticaj uvrštenje istarske tradicijske glazbe na UNESCO-ovu listu zašticene svjetske nematerijalne kulturne baštine.


Podijeli: Facebook Twiter