Šetnica uz more otvara se sredinom lipnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradnja novog Hotela Park, smještenog na identičnoj poziciji kao i prethodni istoimeni objekt - uz more i na potezu koji starta desetak metara od bazena "Delfin" i šetnicom vodi do Park šume Zlatni rt, u fokusu je interesa Rovinjaca. Razloga za to je više, počevši od znatiželje kako će novoizgrađeni hotel, s pripadajućom garažom izgledati, do činjenice što se trenutno najveće i najskuplje gradilište, zaslugom radnika, kojih ima kao mrava uz šest gigantskih dizalica i nebrojen broj kamiona, svakodnevno se i na žive oči bez dioptrije, mijenja. Ipak, dva se pitanja koja najviše interesiraju javnost odnose na sezonu - da li će šetnica uz more i dalje biti zatvorena za prolaz, odnosno hoće li se radovi odvijati i tijekom glavne turističke sezone.

Po riječima Vanje Mohorović, stručne suradnice u marketingu Maistre investitora gradnje Hotela Park, šetnica se iz sigurnosnih razloga morala zatvoriti, a ista će u razdoblju od 15. lipnja do 1. rujna (odnosno za vrijeme trajanja zabrane građevinskih radova) biti otvorena i prolaz istom bit će moguć.

- Iz sigurnosnih razloga na snazi je zabrana prolaza šetnicom, i bit će na snazi do sredine lipnja. Istovremeno, uz postavljanje prometne signalizacije i putokaza građanima su osigurani alternativni putovi koji osiguravaju pristup hotelima i plažama, veli Mohorović, koja na upit novinara dali će obustava radova usporiti rokove dovršetka gradnje Hotela, odgovara niječno. Naime, novi će Hotel Park svoja vrata otvoriti 2018. godine, pred turističku sezonu. 

Podsjećamo, lanjsko rušenje a danas i gradnja novog Hotela svrstana je u kategoriju strateških investicijskih projekata Hrvatske. Sam projekt vrijedan je 600 milijuna kuna i prema najavama investitora u njemu bi posao trebalo pronaći stotinjak djelatnika. Ujedno, izgradnjom Parka, u cijelosti će biti dovršeno uređenje ekskluzivne zone Monte Mulini (obuhvaća hotele Lone, Eden i Monte Mulin) kao i potpuno preuređenu šetnicu Mulini Beach, u koju je Maistra uložila 30 milijuna kuna. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter