Sesvete - Arena 24:25

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukometašice "Arene" stigle su u uzbudljivoj završnici do druge ovosezonske pobjede svladavši na gostovanju "Sesvete" u susretu koji se prvotno trebao igrati u Puli, ali su se zbog problema s parketom u Domu sportova "Mate Parlov" klubovi dogovorili da zamijene domacinstva.

S dva boda na strani "arenašice" su donekle uspjele nadoknaditi domace posrtanje s "Trešnjevkom", no premda se na kraju samo pobjeda piše, nju su po razvoju dogadaja na parketu Puljanke sinoc morale puno ranije osigurati.

Prvi pogodak zabile su domace rukometašice, što je ujedno bilo i njihovo jedino vodstvo na susretu. Pogocima Tanje Kiridžic, najefikasnije igracice susreta, te povratnice nakon ozljede Selene Miloševic, Puljanke su okrenule vodu na svoj mlin (2:4 - 8') i stvorena dva-tri koraka prednosti uspjele zadržati do odlaska na odmor (10:13).

Pocetak drugog poluvremena donio je igru "gol za gol", da bi se uskoro domace rukometašice uspjele primaknuti na samo gol zaostatka (17:18 - 41'). Medutim, umjesto potpunog preokreta, stigla je pulska serija od pet uzastopnih pogodaka za velikih "plus šest" (17:23 - 46'). Cinilo se u tom trenutku da je pitanje pobjednica riješeno, no tad su Puljanke, kao vec nekoliko puta u ovoj sezoni, upale u "crnu rupu" i dozvolile rukometašicama "Sesveta" da ih sustignu (23:23 - 56').

Cak 13 minuta trajao je gostujuci golgeterski post kojeg je prekinula Dina Havic u pretposljednjoj minuti susreta, da bi cim se krenulo s centra stvari na pocetak vratila bivša "arenašica" Gordana Pavlek. Uslijedio je potom pogodak Tine Gavranic, pokazat ce se pobjednicki, jer je na drugoj strani Ana Križanac obranila sedmerac Lani Frankovic i bodovi su otputovali u Pulu.

Dvorana srednje škole. Gledatelja: 100. Suci: Botincan i Rupcic (oba Rijeka).

SESVETE: Razum, Bezjak 1, Milic 6 (1), Jakara 3, Pa. Stopic, Pavlek 7, Pe. Stopic, Josipovic, Šebek, Petrušic, Karaula (9), Malic, Vukovic, Bešen, Kranjec 1, Frankovic 6 (4).

ARENA: Havic 5, Vukic, Gaborovic, Šabic, Miloševic 3, Kiridžic 9 (3), Maras, Linic 3, Gavranic 4 (1), Križanac (3+1), Mudronja 1, Gašic, Kajganic (5).Sedmerci: Sesvete 6 (5), Arena 5 (4). Iskljucenja: Sesvete 4, Arena 8 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter