Sesvecanova tvrtka radila s HDZ-om prije Fimi-medije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odredujuci Damira Sesvecana za pravnog zastupnika HDZ-a tijekom istrage otvorene protiv te stranke, Jadranka Kosor dovela je u prilicno neugodnu situaciju tog saborskog zastupnika iz Vrbovca. Naime, tvrtka Market media, koju je Sesvecan osnovao i bio njezin direktor, spomenuta je dosad u istrazi kao agencija s kojom je HDZ poslovao do parlamentarnih izbora 2003. godine, nakon cega je u igru ušla Fimi media Nevenke Jurak.

Sesvecanove agencije sjetio se u jednom od svojih prvih iskaza USKOK-u bivši riznicar HDZ-a Mladen Barišic. Doduše, Barišic je krivo zapamtio ime tvrtke, pa je govorio o Max mediji. Ali, da se doista radi o Market mediji sugerira cinjenica da je Barišic rekao da je vlasnik bio Franjo Maletic, nedavno umirovljeni predsjednik Uprave Vjesnika.

Agenciju Market media utemeljili su u sijecnju 2003. godine Sesvecan, koji je imao 60 posto vlasnickih udjela i Zdravko Frleta, HDZ-ov pomocnik ministra gospodarstva od 1998. do 2000., koji je bio 40-postotni vlasnik. Maletic je postao direktor te tvrtke sa sjedištem u zagrebackoj Šenoinoj ulici. Cetiri mjeseca kasnije Maletica je na direktorskom položaju zamijenio Sesvecan, a pocetkom 2004. Sesvecan je za 12 tisuca kuna prodao Maleticu sav svoj udjel u Market mediji.

Barišic je u svojem iskazu opisao istražiteljima što je prethodilo fatalnom povezivanju HDZ-a s Fimi medijom.(NL)


Podijeli: Facebook Twiter