Sestra Denisova oca: Strahovao je za sina. Tražio je pomoć...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stravičan zločin koji posljednjih dana potresa Pulu dobiva sve više, detalja, a Večernji list prenosi priču tete tragično umorenog dječaka, Kadife Pašić:

- Chiara je stalno varala mog brata, Denisova oca, s raznim muškarcima. Jednom se vratio s posla, ušao u kuću i zatekao Chiaru u krevetu sa susjedom Safetom. Maleni je Denis plakao u susjednoj sobi. Na sebi je imao tragove ugriza, majčinih. Tad je moj brat pretukao i Chiaru i susjeda. Potom je otišao na policiju i sam se prijavio. Na suđenju je sve priznao, ali i ispričao sve o problemima i o strahovima za dijete. Zbog tog je napada sada u zatvoru u Bihaću, izdržava trogodišnju kaznu – kaže nam Kadifa Pašić, teta trogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u srijedu u plićaku nedaleko od pulske lučice Mandrač.

Za taj su strašan zločin osumnjičene njegova majka, 32-godišnja Chiara Pašić, rođena Rojnić, i 14-godišnja štićenica pulskog popravnog doma. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se Chiara dogovorila s maloljetnicom da ubiju njezino vlastito dijete, koje je prošlog mjeseca proslavilo treći rođendan. Mrtvog su dječaka zamotale i pod okriljem noći bacile u more. Kako bi policiju odvela u krivom smjeru, Chiara je iza ponoći prijavila nestanak. Tvrdila je da je sina izgubila između 18 i 19 sati i da ga je sama tražila po gradu.

Chiara se vratila u Pulu prije nekoliko mjeseci iz BiH, gdje je živjela s Rešidom Pašićem i njihovim sinom Denisom.

– Dijete nam više ništa ne može vratiti, ništa. Ne branim brata, ali želim da se zna istina – kaže Kadifa. Obitelj Pašić iz okolice Velike Kladuše prolazi najteže dane – danas su stričevi otišli u Pulu po tijelo malenoga Denisa. Bit će pokopan u BiH. Chiara i Rešid upoznali su se prije pet godina. Ona je tada živjela u Velikoj Kladuši s muškarcem kojega je upoznala preko Facebooka. Rešidu se žalila kako je taj muškarac tuče.

– Rešid nam je rekao da je upoznao Chiaru, da je dobra, da je taj muškarac tuče i da bi je doveo k sebi da je spasi. Tako je i učinio. Od tada su živjeli zajedno – kaže Denisova teta. Bili su zaljubljeni. Rešid je radio i uzdržavao je. Ona je pak sve češće govorila da bi željela dijete.

– “Ne voliš me. Ja želim dijete s tobom. Želim dijete”, inzistirala je. Pokušavali su i uspjeli. Maleni je Denis bio željeno dijete – govori Kadifa. Ljubavna priča pretvorila se u nesretnu. Chiara je Rešida, kaže, varala. Prevarila ga je više puta s raznim muškarcima, a situacija je kulminirala kad ju je Rešid zatekao sa susjedom Safetom M. zvanim Sajo u svojoj kući.

– Nakon što je osuđen, čekao je šest mjeseci da ode u zatvor. Sve je to vrijeme radio fizičke poslove, išao u šumu po drva, radio na crno. Govorio je kako želi Chiari, koja je bila bez prihoda, i svom djetetu osigurati novac za život dok on bude u zatvoru. Kad je odlazio, samo nas je zamolio da se brinemo za dijete. Svi smo joj htjeli pomoći. Bez obzira na to što se dogodilo između nje i Rešida, dijete smo obožavali. Nudili smo joj pomoć, da se brinemo za dijete ako ona ne može ili ako joj je teško. Kontaktiran je bio i centar za socijalnu skrb. Chiara je sve odbijala – kaže teta pokojnog Denisa. Centar znao za njih Chiara je, kaže, znala biti naprasita, lako bi se posvadila, no nije pokazivala da psihički nije dobro. Odlazila je u posjete u Pulu, sve dok im nije rekla da se seli za stalno. Obitelj Pašić kaže kako im je Chiarina mama Rita u četvrtak, kad su se čuli telefonom, govorila kako je redovito obilazila kćer i unuka, odlazila k njima u stan te da je sve bilo u redu. Baka ubijenog dječaka i majka osumnjičenje za ubojstvo Rita Rojnić o stravičnom zločinu kao i onom što mu je prethodilo danas nam nije ništa htjela reći poručivši tek da moli sve “da poštuju privatnost obitelji u ovom teškom trenutku”. U Centru za socijalnu skrb u Velikoj Kladuši kazali su nam da je obitelj Pašić bila u tretmanu i da su s njima radili, no da ne smiju otkrivati pojedinosti. Sandra Milošević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Puli, kaže da u ovom trenutku ne mogu davati nikakve informacije. (GI)Podijeli: Facebook Twiter