Sestra Antonije Bilic prijavljena jer je policajcu prijetila smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obitelj Bilic pokrenula je privatnu istragu kako bi otkrili sudbinu nestale Antonije, a policiju prozivaju za niz propusta i zataškavanje podataka. Da suradnja obitelji i policije nije dobra, dokazuje i cinjenica da je protiv Katarine Bilic  provedeno kriminalisticko istraživanje i to zbog prijetnji smrcu policajcu.

- Provedeno je kriminalisticko istaživanje, obavljen je razgovor, i dostavljeno je na odluku nadležnom državnom odvjetništvu. Bez obzira na situaciju kakva je i našu osjetljivost u konkretnom slucaju, nitko u ovoj državi ne može prijetiti nikome, a pogotovo ne može prijetiti službenim osobama - rekao je zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkic.

Katarina Bilic na upit o prijetnjama kazala je samo "nemam komentara".

Sestra nestale Antonije, iznijela je u javnost podatak da posljednji poziv prema Antonijinom mobitelu nije bio 7. lipnja oko 15,40 sati kada je signal mobitela lociran na odmorištu Modruš kod Ogulina, nego dan kasnije.

-   Dobili smo od suda izliste svih mobitela, pa tako i onoga moje sestre. U ispisima poziva jasno stoji razgovor 8. lipnja u 19 sati koji je trajao 16 sekundi. Policija od operatera nije tražila da locira signal mobitela u tom trenutku, a to je kljucno jer to dovodi do zakljucka da zadnja lokacija Antonijinog mobitela nije ogulinsko nego sasvim drugo podrucje - kazala je Bilic.

Zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkic, koji je u cetvrtak boravio u Šibeniku, opovrgnuo je navode obitelji.

- Zadnji signal mobitela bio je kod odmorišta Modruš kraj Ogulina. Evidentiran je na baznim postajama oko 15,40 minuta kada je imala poziv od majke na koji nije odgovoreno. Iza toga mobitel se gasi, ali ne na nacin da je iskljucen preko tipke, vec je nasilno ili izvadena baterija ili je razbijen i iza toga više nema evidentiranog signala - odgovorio je Brkic.

Što se tice poziva koji je evidentiran u ispisu mobitela Antonije Bilic, iz policije doznajemo da je sve vještaceno i da je rijec o pozivu koji je stigao do centrale mobilnog operatera, ali ne i do samog uredaja.

- Mi smo spremni na sve dobronamjerne kritike, spremni smo i priznati pogrešku ako je bilo, ali, vjerujte, do sada u ovom kriminalistickom istraživanju policija je napravila sve što nalažu pravila struke - naglasio je zamjenik ravnatelja policije porucivši da policija nece stati sa potragom za Antonijom sve dok je ne pronadu.

Nikakvih detalja nisu otkrivali pozivajuci se na sudsku istragu koja se upravo vodi protiv vozaca šlepera Dragana Paravinje, osumnjicenog za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilic. No, otkriveno je, ipak, da policija u njegovu šleperu nije pronašla samo dvije kapljice krvi Antonije Bilic kako se navodi. U kamionu je ekipa za ocevid otkrila lokvu krvi koju je Paravinja oprao, no nije potpuno uništio sve dokaze te su uspjeli izdvojiti dovoljno za DNA analizu.


Podijeli: Facebook Twiter