Šestorici ukupno 12 godina i cetiri mjeseca zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šestorki optuženoj za pljacku bankomata u Tinjanu i Svetom Lovrecu nepravomocno je na Opcinskom sudu u Porecu dosudeno 12 godina i cetiri mjeseca zatvora.

Predsjednica vijeca sutkinja Marina Dukovic je prvookrivljenog Danijela Baldija, treceokrivljenog Kristijana Radovcica, cetvrtookrivljenog Tonija Prodana te petookrivljenog Diega Kosinožica osudila na po dvije i pol godine zatvora, a drugookrivljenog Marina Zirduma i šestookrivljenog Sinišu Pavlovica na po godinu i dva mjeseca.

Pored toga, sutkinja je Pavlovicu presudom izrekla i sigurnosnu mjeru obveznog lijecenja od ovisnosti o opojnim drogama.

Od uhicenja u veljaci, nedugo nakon što su pocinili zadnju pljacku u Svetom Lovrecu, u pritvoru se nalaze Baldi, Prodan i Pavlovic, a ostala trojica su se branila sa slobode. Na objavi presude pojavili su Baldi, Prodan i Pavlovic, koji su dovedeni iz pulskog zatvora, te Radovcic i Kosinožic. Nije došao jedino Zirdum.

Pljacke su odjeknule u javnosti zbog nacina pocinjenja te zato što su izvedene gotovo jednako, u razmaku od desetak dana i na relativno malom podrucju.


Prodan pljunuo pred noge fotoreportera i opsovao

Toni Prodan je prilikom dovodenja na porecki sud ispred samog ulaza u zgradu pljunuo na tlo ispred našeg fotoreportera i pritom opsovao. Nakon citanja presude trojka (Baldi, Prodan i Pavlovic, op.a.) vracena je u pulski pritvor. (Mateo SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter