Šestorici pijanih onemogućen ulazak na utakmicu

Jedan navijač je pokušao na stadion pokušao unijeti i pirotehničko sredstvo (Arhiva)
Jedan navijač je pokušao na stadion pokušao unijeti i pirotehničko sredstvo (Arhiva)

Neposredno prije, za vrijeme i nakon subotnje nogometne utakmice na stadionu Aldo Drosina između NK Istre 1961 i HNK Hajduk, u Puli nisu zabilježeni sukobi ni druga protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina. Istarska policija izvijestila je da je utakmicu pratilo 1.674 posjetitelja, od kojih oko 600 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i 100 pripadnika navijačke skupine domaće momčadi.

Zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema šest osoba zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju i to 47-godišnjaku iz Fažane kojemu je izmjereno 2.92 promila alkohola, 38-godišnjaku iz Splita koji je imao 2.54 promila, 30-godišnjaku iz Marčane s 2.53 promila, 30-godišnjaku iz Trogira s 1.95 promila, 25-godišnjaku iz Solina s 1.13 promila i 39-godišnjaku iz Zagreba s 0.60 promila iz Zagreba. Potonji je na stadion pokušao unijeti i pirotehničko sredstvo. Protiv svih počinitelja podnosi se optužni prijedlog jer su počinili prekršaje iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Također je utvrđeno da je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog broja osoba gostujućih navijača, koji su izvikivali riječi neprimjerenog sadržaja (HNS pederi- op.n.) te su na tribini zapalili baklje, dimne uloške i bacili petardu. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti kako bi poduzeli radnje iz svoje nadležnosti. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter