Šesti rodendan klape Motovun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na rastanku s ljetom i ljetnom koncertnom sezonom klapa Motovun - Tomislav Pahovic, Nenad Kujundžic, Klaudio Bizjak, Zvonimir Mikec, Senad Pergar, Darko Jakac, Robert Bencic, Vilijam Kušar i Benjamin Pahovic svake godine svojim sumještanima na trgu, pod svojim nadaleko poznatim tornjem, održi koncert. Ova lijepa tradicija nije iznevjerena ni ove godine. Koncertom održanim minule subote klapa Motovun završila je ljetnu koncertnu sezonu, obilježila šest godina djelovanja, ali i okoncala suradnju s voditeljicom Aidom Vidan. Buduci da je ovo bio nadasve slavljenicki koncert, u potpunosti je ispunio ocekivanja publike koja je ispunila motovunski «gornji plac».

U prvom dijelu programa izveli su nekoliko tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesma. Uslijedilo je splet pjesama u izvedbi vec znanih motovunskih gošci, ženske klape Armorin iz Zagreba. Primorski, romanticni ugodaj razgalili su tamburaški sastav Carevi iz Varaždina. I kao što je duhovito primijetio duhoviti voditelj programa Kristijan Nemet, klapska je pjesma klapska pjesma, ali tamburaši su ipak tamburaši. Nakon što su Carevi zagrijali plac klapa Motovun je na oduševljenje publike koncert nastavila obradama popularnih skladbi Gibonija i Tonija Cetinskog.

Klapa Motovun po svojoj je pjesmi poznata diljem Lijepe naše, stoga domaca publika, gotovo s pravom ocekuje da na domacim koncertima cuje ono ponajbolje od najboljeg. Svjesni su toga i pjevaci stoga u svom Motovunu redovito prireduju koncerte o kojima se dugo govori. Tako ce se i o ovom zacijelo govoriti još neko vrijeme, jer su Motovunci uz standardno dobrog tenora Tomislava Pahovica, u solo dionicama mogli cuti izvrsnog mladog tenora Nenada Kujundžica i njegovog nešto starijeg kolegu Klaudia Bizjaka.

I kako to obicno biva šecer dolazi na kraju. Slatki završetak ovog doista dobrog slavljenickog koncerta krenuo je s «Ružom crvenom» koju je klapa Motovun otpjevala uz pratnju Careva. Nakon toga su uz tamburaše klape Motovun i Armorin otpjevale «Konobu». No, razdraganoj publici to nije bilo dosta pa su za kraj svi zajedno otpjevali «Da te mogu pismom zvati». Zajednickom pjesmom svih okupljenih na «placu», onih u publici i onih na pozornici okoncan je uz buru aplauza slavljenicki koncert klape Motovun.

 

 

 

Slike:Array ( [0] => Array ( [name] => Array ( [0] => - GL361839.JPG ) [pos] => 1 [caption] =>

Klape Motovun i Armorin s Carevima na slavljenickom koncertu Snimio: M, RIMANIC

 

) ) \n

Ostali tekst:

 


Podijeli: Facebook Twiter