Šesti poraz Verudeža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novo gostovanje i novi poraz pulski nogometaša. Na gostovanju u Zadru upisali su Verudeži vec šesti prvenstveni poraz u osmom kolu, a buduci da su dan ranije pobjede upisali i «Inter» i «Šibenik», ostali su zabetonirani na samom dnu prvoligaške ljestvice uz Sigecane.

Nije se utakmica još ni zahuktala, a «zeleno-žuti» su morali krenuti s centra. Nakon kornera koji je domacinu osigurao Sušic, udarac iz kuta izveo je Mršic, a najviši u skoku libero domacih Con koji je glavom poslao loptu u mrežu za 1:0.

Postignuti gol odmah je promijenio tijek susreta, Verudeži su vodeni glasom trenera Jarnija s klupe nastojali u ranoj fazi prekinuti napade domacih i potom krenuti prema Ježini. Domacini su se pak povukli, prepustili dominaciju Puljanima i cekali priliku za kontre. Nakon 20-ak minute terenske inicijative, ali bez stvorenih prilika za gol odlucio je trener Jarni poslati Alimija lijevo, a Prelceca na desnu stranu i od tog su trenutka njegovi igraci konacno postali opasni prema Ježini.

Nakon kornera s desne strane s ruba kaznenog prostora pucao je Linic, pred golom je loptu pokušao u gol skrenuti Pauletic, ali je Ježina obranio. U nastavku akcije Andelkovic je «raspalio» s gotovo 30 metara natjeravši Ježinu da još jednom spašava svoju mrežu

Verudeži su ponovno primili gol na otvaranju, tocno u trenucima kad je pocela padati kiša. Puljic je u 56. minuti na centru bio cvršci u duelu s Alimijem, dodao je loptu desno za Bilavera, a ovaj je s nekih 25 metara pogodio tocno u suprotni gornji kut iza Škorica – 2:0.

Trener Jarni odlucio je u igru ubaciti Hadžica. No, ni to nije puno pomoglo, nastavili su Puljani nizati pogrešku za pogreškom, a kako su isto radili i domaci igraci rezultiralo je to negledljivom predstavom. U takvoj je situaciji priliku za prvoligaški debi dobio pulski junior Batelic i to je jedna od rijetkih pozitivnih stvari za Verudeže na ovom gostovanju.

Igralište Stanovi. Gledatelja: 1.200. Sudac: Danijel Trampus (Osijek) – 6,5. Pomocnici: Vukušic (Zagreb), P. Gabrilo (Split). Strijelci: 1:0 Con (8'), 2:0 Bilaver (55'). Žuti kartoni: Peraic (Zadar), Sušic Istra 1961).

ZADAR: Ježina 6,5, Puljic 6,5, Con 6,5, Glumac 6, Bilaver 6,5, Begonja 6 (od 72. Peraic), Banovic 5,5, Mršic 6 (od 79. Terkeš), Šare 5,5, Santini 5, Gospic 5 (od 46. Jerbic 5,5).

ISTRA 1961: Škoric 5,5, Sušic 5,5, Pauletic 5,5, Barišic 6, Kacic 5,5, Andelkovic 6, Linic 5,5, Prelcec 5 (od 46. Markovic 5,5), Eliomar 5,5 (od 76. Batelic), Alimi 5,5, Stupic 5 (od 69. Hadžic 5).


Podijeli: Facebook Twiter