Šesteročlana ekipa pošteno nasmijala publiku


Studio Smijeha opet je krenuo u akciju i opet u Pulu sinoć doveo šestero zabavljača okupljenih u projektu "Best of regional stand up", odnosno "Najbolje od regionalnog stand upa". Bila je to večer smijeha i dobrog raspoloženja, a ovaj program već je oduševio brojnu publiku u drugim hrvatskim gradovima. Unatoč tome, INK nisu uspjeli rasprodati, ali je publika zauzela parter i veći dio mezanina i loža. U Pulu je došlo šest zabavljača i zabavljačica iz onog što se i dalje oprezno naziva regija, dok drugi to opisuju kao područje bivše Jugoslavije, a predvođenih neumornom Marinom Orsag koja je vodila program te su njene dosjetke služile i kao poveznica između pojedinih točaka.

Njeni kolege i kolegice dobili su prilično vremena da se razmašu i pokažu duhovitost u štosevima koji prema pravilima stand upa moraju biti izvorni, dakle nema ponavljanja starih viceva. Prvi je tako na binu izašao Marko Puljiz koji se predstavio kao "alfa mužjak" koji "voli tešku mašineriju". Puljiz je oženjen u Crnoj Gori, ali je rodom iz Bosne i Hercegovine i taj element itekako koristi u priči, pa odmah kaže da "Bosanci nisu glupi, jer uvijek emigriraju u zemlje s najboljom socijalnom politikom". Nije da mu sve fore pogađaju metu, ali moramo priznati da mu nemamo puno toga za prigovoriti kad kaže da Hrvati rade najgore sapunice.

Ana Zlatanović radi na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, gdje provjerava putnike detektorom metala. Aerodrom se inače nalazi u Surčinu "tamo gdje se depresija ide objesiti", a Zlatanović je imala za ispričati priče koje je doživjela na svom radnom mjestu, od ljudi koji su u džepu nosili živu kornjaču do toga da joj u opisu posla stoji da je zadužena za sigurnost, odnosno zaštitu od terorizma, iako se ne krzma priznati da voli biti "high jer, kako kaže, "radim posao iz snova, samo ne mojih".

Boje Slovenije branio je Perica Jerković koji je rođen u Bosni "kao i pola Slovenije" kako je odmah objasnio. Jerković je mladi ne baš novopečeni otac koji ima sina od tri godine i nastup je iskoristio da pulskoj publici objasni kako je to biti otac, što sve čeka onog tko želi imati dijete. Jelena Radanović još je jedno ime koje dolazi iz Srbije, a Orsag ju je opisala kao "kraljicu drame balkanske stand up scene". Nije ona puno dramila, dapače, nije joj bilo neugodno šaliti se na račun svog punijeg tjelesnog oblika, pa se u prisjećanju svih mjesta na kojima je nastupala prisjetila i nastupa u Poreču u kojem je vjetar otpuhao kamion dok je ona ostala na tlu.

Domagoj Pintarić je, prema riječima Marine Orsag, "od svojih frustracija izgradio karijeru", a dolazi iz Zagreba. Odmah na početku priznao je da obožava Tonija Cetinskog, jer su njegovi tekstovi realni. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

*OPŠIRNIJE U TIKSNOM IZDANJU 11. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter