Šestero ozlijeđenih u sudaru kod Baderne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno šest osoba ozlijeđeno je u prometnoj nesreći na cesti Poreč - Pazin kod nadvožnjaka u Baderni u petak oko 22.40 sati. Ozlijeđeni su vozači oba automobila koja su sudjelovala u nesreći te četvero putnika u jednom autu. Srećom, nitko nije zadobio ozljede teže naravi, doznajemo u PU istarskoj. U vozilima se nalazilo ukupno devet osoba, a tri nisu ozlijeđene.

Prema službenoj verziji događaja, do nesreće došlo na križanju državne ceste sa županijskom ceste.

Sudar je skrivio 25-godišnji nizozemski državljanin, vozač Volva nizozemske registracije koji je na križanju skretao ulijevo, ali je pritom oduzeo prednost VW Golfu kojim je, krećući se također državnom cestom ali u suprotnom smjeru, upravljao 28-godišnjak iz Gračišća. Uslijed siline udarca, Volvo se zarotirao i završio na sredini ceste, a Golf u zaštitnoj metalnoj ogradi.

Osim oba vozača, stradala su četvorica putnika u Golfu, dok je troje putnika u Volvu prošlo bez ozljeda.

Prava je sreća da nije bilo težih  posljedica. Dobar dio krivice valja pripisati konfiguraciji ceste, ali i činjenici da je to prometno raskršće potpuno neosvijetljen. Taj ogranak ceste na početku nadvožnjaka s Porečke strane vodi prema Puli i prilično je frekventan, a vozila koja dolaze iz oba smjera nemaju preglednu sliku da li netko dolazi iz Pazina ili obratno. Sve to uvelike otežava potpuni mrak na cesti u večernjim i noćnim satima te je strancima teško zaključiti da dolaze do opasnog raskršća.

Za vrijeme očevida i čišćenja ceste, od 23.15 do 1.40 sati, promet je na tom dijelu državne ceste bio obustavljen, a prometovalo se starom cestom od Baderne prema Poreču i obratno.

(M. SARDELIN, M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter