Šestero ozlijeđenih na Ipsilonu kod Cerovlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski ipsilon je otvoren za promet u 14.40 nakon dugog očevida zbog teške prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno šest osoba. Jedna je osoba odvezena u riječki KBC na Sušaku s teškim ozljedama, a ostalih pet u pulsku bolnicu, a težina ozljeda još nije poznata.  U nesreći su sudjelovala četiri vozila - dva s bosansko-hercegovačkim oznakama, jedno s poljskim i jedno s pulskim.

Zasad nije poznato kako je do nesreće došlo jer je očevid dugo trajao. Ipsilon je bio zatvoren za promet između čvora Rogovići i Lupoglav.

Vozač mercedesa bosansko-hercegovačkih oznaka nam je kazao da je bio veliki kaos na cesti i da još ne zna što se dogodilo. On se, naime, kretao iz pravca tunela Učke prema Pazinu i naletio na mjesto nesreće.

- Strašno, živi kaos, ne znam što se točno dogodilo. Vozio sam prema Pazinu kada sam naletio na cijeli džumbus na cesti. Još sam u šoku, kaže vozač mercedesa.

Od svih vozila koja su sudjelovala u nesreći jedino je peugeot pulskih oznaka ostao u voznom stanju, dok je ostala tri vozila morala odvući vučna služba. Na mercedesu je uslijed rotiranja po kolniku i udaranja dva puta u zaštitnu ogradu otpao zadnji lijevi kotač i zadnji branik dok su mu sve strane vozila oštećene.

Ostala vozila su prošla jednako teško jer su izudarana s više strana. Mercedes se kretao prema Pazinu, a zaustavio se okrenut prema Učki, nissan poljskih oznaka bio je okrenut u smjeru Pazina jednako kao i peugeot, a četvrto vozilo je prepriječilo obje kolničke trake.

Dijelovi vozila bili su pomiješani na kolniku te je policija pomno sve morala označiti i evidentirati. Djelatnici Bina-Istre su zatvorili Ipsilon od čvora Rogovići do Lupoglava za sav promet, koji se odvijao okolnim i lokalnim cestama. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter