Šesta Pulica za šezdesetu feštu filmskog festivala

S konferencije za novinare (M. ANGELINI)
S konferencije za novinare (M. ANGELINI)

Ravnateljica Festivala igranog filma u Puli Zdenka Višković Vukić sa suradnicama, producenticom Tanjom Miličić, koordinatoricom zabavnih programa Sanelom Omanović, te Valterom Šarićem, direktorom regionalnog centra za Istru Zagrebačke banke koja je pokrovitelj programa u Circolu, na Forumu i ispred Arene, na konferenciji za novinare predstavili su program za djecu i mlade.

Ovogodišnja šesta Pulica za 60. Pulu starta u subotu, 13. srpnja u 10 sati u kinu Valli filmom "Ernest i Celestina" (Francuska-Belgija-Luksemburg, 2012.) animiranom pustolovinom trojca Stephanea Aubiera, Vincenta Patara i Benjamina Rennera (najbolji animirani film 2013.), a sve do 19. na matinejama će biti još niz filmova.

Po riječima Tanje Miličić ovi filmovi, kao i oni od 20. srpnja u programu po gradu (Portarata) te poPularna Pulica, 27. srpnja u 22.15 nakon zatvaranja Festivala s "Čudovištem sa sveučilišta", koji je nastavak lanjskog hita "Čudovište iz ormara", dio je Međunarodnog programa kojemu je partner Europska unija.

Međunarodni program bit će poznat idućeg tjedna, a u programu za mlade su filmovi "Mama, volim te" (Latvija, 2013.) Janisa Nordisa (14. srpnja); dan potom "Veliki medvjed" (Danska, 2011.) Esben Toft Jacobsen; slijedi norveški "Karsten i Petra, najbolji prijatelji" Arne Lindtner Naess; u srijedu, 17. austrijski "Konj na balkonu" Hueseyina Tabaka; potom nizozemski "Uzvrpoljeni Bram" Anne Van der Heide te 19. srpnja britanski "Mjesto na metli" Jana Lachauera i Maxa Langa i jugoslavenski "Boško Buha" hrvatskog redatelja Branka Bauera (u 19 sati).

Ostali filmovi su švedski "Astonovi pokloni", režija Uzi i Lotta Geffenblad; "Samo malo" Alicja Bjoerk Jaworski; latvijski "Korida", režija Janis Cimermanis; "Ježevi u gradu" Evalds Lacis; estonski "Mirjam i zelene točkice" Priit Tender i "Mirjam u kuhinji".

Uglavnom je riječ o kratkim filmovima. Ulaz je slobodan za sve projekcije koje će biti prevedene (i čitane) na hrvatskom jeziku. Također, u utorak, 23. u Areni će publika moći pratiti hit "Čovjek od željeza"u 3D-u, kao drugi film večeri.

Zabavni program počinje 12. srpnja u Festivalskom centru (Circolo) nastupom slovenske grupe Elvis Jackson, a na dan otvaranja Nacionalnog programa u Areni, 20. nastupit će tradicionalno Puhački orkestar Grada Pule.

Zabavni program čine ska, punk, pop, swing, jazz, country, soul, rockabilly i ostali žanrovi. Od 21. do 27. u 23.30 u Circolu će se redati: Svadbas, Damir Kukuruzović - Django Gropu, Kawasaki 3p, My Buddy Moose, B and the Bops, Zoran Predin, te na zatvaranju Dj Funkmaster a.k.a Tricky D.

Na Forumu će se istovremeno, 27. predstaviti tri pulska sastava 208the Day of the Year, Dogma i Chweger. (M. ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter