Šest zlata za istarska vina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska vina zapažena su i na medunarodnom ocjenjivanju u sklopu ovogodišnjeg 16. splitskog GAST-a. Ovaj sajam prehrane, pica i hotelske i ugostiteljske opreme održat ce se iduceg tjedna, ali rezultati ocjenjivanja vina vec su objavljeni.

Medu mirnim bijelim vinima iz Istre zlatnom su diplomom nagradeni chardonnay 2009. podruma Vina Cattunar iz brtoniške Nove Vasi te dvije istarske malvazije, berba 2010. Robija Damijanica iz Damijanici kraj Žminja i berba 2009. Andela Brcica iz Brcici kraj porecke Nove Vasi.

Medu mirnim crvenim, odnosno crnim vinima najbolje je od istarskih ocijenjen (trece mjesto u ukupnom plasmanu) cabernet sauvignon 2009. Vina Ritoša iz Poreca, a zlatne diplome dobili su i Festigia syrah 2008. porecke Agrolagune (Agrokor vina) i Dajla cuvee barrique 2009. rijeckog Istravina (Agrokor vina) s plantaža kraj Novigrada.

Još je dvadesetak bijelih i crnih vina te pjenušaca istarskih proizvodaca - Agrolagune, Agroprodukta, Andela Brcica, Damjanic vina, Istravina, ?ordana Peršurica, Ritoša vina i Vina Cattunar - dobilo srebrne i broncane diplome.


Podijeli: Facebook Twiter