Šest zlata i veliki pehar za Roxannice

Neosporni favorit za najbolju glumicu - Cate Blanchett u 'Jasmine French'
Neosporni favorit za najbolju glumicu - Cate Blanchett u 'Jasmine French'

Godinu na uzmaku članice i članovi rovinjske plesne skupine Roxanne, baš kao i njihovi treneri, roditelji, tete, none i strine, mahom zadužene za izradu kostima, frizura i make up-a, pamtit će kao zlatnu. Naime, prošlog su vikenda na IDC internacional u Malinskoj, osvojili sve što se osvojiti može. Konkretno, u konkurenciji 16 klubova, rovinjske Roxannice, razvrstane po dobnim kategorijama, okitile su se s čak šest zlatnih medalja da bi im na kraju krajeva i kao posebno iznenađenje bio uručen i pehar na ime najboljeg kluba na natjecanju.

Ono što je, kako mi kažu mlađahne natjecateljice, izazvalo najveći šok i uzbuđenje je dobivena specijalna nagrada - Scholarship na Siciliji, koji je besplatan i sedmodnevan za sve članove Plesnog kluba te već zakazan za drugu polovinu travnja slijedeće godine.

Dodajmo, i da su se na natjecanju u Malinskoj, Roxannice predstavile u tri formacije (kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj) s pet koreografija i jednim mjuziklom. Ukupno 45 plesačica i plesača (čak tri), plesalo je na mjuzikl "Annie" i četiri koreografije koje potpisuje Martina Kolega, umjetnička voditeljica Roxannica, odnosno na plesnu koreografiju "Burnn it up", koju je osmislio i s plesačima uvježbao Alen Sessarić, poznati koreograf i plesni pedagog. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter