Šest sprava za zdravlje tijela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinjani mogu ubuduće svakodnevno besplatno vježbati na otvorenom, u naselju Kature, gdje je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska danas dovršila uređenje aktivne zone kako bi mjesno stanovništvo potaknuli na redovito vježbanje i više kretanja. Građani su se za svoje vježbalište izborili glasovanjem putem projektne digitalne platforme koja je zabilježila gotovo pola milijuna glasova iz cijele Hrvatske, a riječ je o prvoj od ovogodišnjih jedanaest aktivnih zona koje će do kraja 2017. Coca-Cola otvoriti diljem zemlje.

Zahvaljujući zajedništvu dobiven vrijedan sadržaj

- Čestitam Labinjanima koji su se izborili za uređenje aktivne zone i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u glasovanju te mjesnim vlastima koje su nas podržale u inicijativi. Predajom ovoga vježbališta vašemu gradu želimo doprinijeti obogaćivanju društveno korisnih sadržaja te novo mjesto rekreacije i okupljanja u Labinu učiniti dostupnim svima. Iz vježbališta koja smo uredili lani pristižu iznimno pozitivne reakcije, pa imamo razloga vjerovati da će i ovo vježbalište služiti mnogim Labinjanima te ih potaknuti na rekreaciju, izjavila je tijekom otvorenja vježbališta direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cola HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Boška Trbojević.

Aktivna zona koju je Labin dobio u trajno vlasništvo obuhvaća šest sprava za vježbanje kojima se mogu koristiti svi zainteresirani za aktivan život, od umirovljenika do profesionalnih sportaša, bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti.

- Odaziv građana ovoj inicijativi pokazatelj je da su prepoznali vrijednost koju vježbalište ima za podizanje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici. Zahvaljujući njihovu zajedništvu i upornosti naš je grad dobio vrijedan sadržaj koji će, vjerujem, koristiti svima nama, rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Tjelovježba je dobrobit za cjelokupno zdravlje

Projekt uređenja aktivnih zona Coca-Cole, pokrenut je prošle godine u okviru višegodišnjega društveno-odgovornog projekta Pokret za radost kad je uređeno prvih deset vježbališta na otvorenome. Labin se tako pridružio Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskomu, Visu, Komiži i Kninu. Nova vježbališta do kraja ove godine očekuju i Donju Stubicu, Vrliku, Stari Grad, Supetar, Daruvar, Petrinju, Vinkovce, Bjelovar, Sisak i Zagreb. Na današnjemu je otvorenju vježbališta u Labinu, veleposlanik projekta, uspješni bivši rukometni reprezentativac Mirza Džomba, pokazao nekoliko vježbi na novopostavljenim spravama.

- Kao profesionalni sportaš dobro sam upoznat s dobrobiti koje tjelovježba ima na cjelokupno zdravlje, a ovaj je projekt prilika da svoje znanje širim i na druge. Nadam se da će kretanje i vježbanje postati navikom i dijelom života svih Labinjana te da će na vježbalište svakodnevno dolaziti s jednakom odlučnošću koju su pokazali tijekom glasovanja, kazao je Džomba uz kojeg je bila i televizijska voditeljica Antonija Blaće. Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su dali Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. (Adriano ŠĆULAC)



Podijeli: Facebook Twiter