Šest Sirijaca nezakonito iz Srbije ušlo u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vinkovačka policija jučer je u blizini željezničkih kolodvora u Vinkovcima i Vrbanji zatekla šest državljana Sirije koji su nezakonitim prelaskom granice iz Srbije ušli u Hrvatsku, izvijestila je jutros PU vukovarsko-srijemska. U tijeku je postupak njihove readmisije, odnosno povratka u Srbiju.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je i kako je ove godine, do 16. rujna, u nezakonitom prelasku državne granice u tom području zatečeno ukupno 818 stranaca od kojih je najveći broj upravo iz ratom zahvaćene Sirije (208) te Afganistana (206) i Somalije (61). U istom razdoblju prošle godine, u nezakonitom prelasku državne granice na području PU vukovarsko-srijemske zatečeno je 1449 stranaca.

Srbijanski mediji nedavno su objavili da su od četrdesetak imigranata koji svaki dan u Srbiji zatraže azil, više od trećine njih izbjeglice iz Sirije, te da u objektima za smještaj izbjeglica više nema mjesta. U Centru za azil u Bogovađi, u središnjoj Srbiji, trenutačno je 150 osoba koje su zatražile azil, a među njima je 44 državljana Sirije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter