Šest plovila nasukano zbog nevremena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog nevremena koje je nocas pogodilo sjeverni Jadran, nasukalo se šest plovila, no nitko nije ozlijeden, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Jedrilica s devet osoba "Bonaventura" kod Nerezina na Lošinju uspjela se sama odsukati oko 1.30 sati. Tvrtka "Sea help" iz Malog Lošinja nocas oko dva sata odsukala je 14-metarsku motornu jahtu "Noi nove" u blizini Ilovika s dvoje talijanskih državljana. Nepoznata brodica odsukala je u blizini luke Ilovika jahtu "Denis 2" na kojoj je bilo devet austrijskih državljana.

Ispred ulaza u lucicu na Silbi u 2.45 sati nasukala se 8-metarska brodica s tri hrvatska državljana. Na to mjesto stigao je kapetan Lucke ispostave Silbe Bogdan Lazarin i djelatnik tvrtke "Emergensea". Ljudi su prevezeni, a odsukavanje je odgodeno do jutra.

Jutros oko 5.30 sati nasukala se 16-metarska jahta "Simphony" na otoku Bracu. Onamo je upucen djelatnik Lucke ispostave Milne, koji je nakon odsukavanja dopratio jahtu do Sumartina. Jahta u vlasništvu carter tvrtke "Ultra" s Braca vidljivo je oštecena, a na njoj je kad se nasukala bilo šestero djece i cetiri odrasle osobe.

Jahta s devet poljskih državljana nasukala se jutros oko 6.30 sati u plicak na otoku Susku. Nema ozlijedenih, a odsukavanje je najavljeno za danas oko 12 sati, kada se ocekuje plima.


Podijeli: Facebook Twiter