Šest pinija otišlo u povijest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet zdravih i jedna suha pinija u šumici nadomak župne crkve sv. Pavla na Vidikovcu zauvijek je otišlo u povijest. Razlog je, kao i na nebrojeno drugih lokacija, izgradnja stambenog objekta u ogranku Ulice Monte Paradiso. Investitor je, doznajemo od komunalnog redara kojeg smo u petak zatekli na toj lokaciji, za tu sjecu dobio rješenje Šumarije, dok su djelatnici Herculanee posjekli stabla.

Na sjecu nas je najprije upozorila mještanka Vidikovca uznemirena tim cinom, a potom i predsjednica Mjesnog odbora Nova Veruda Mirjana Antonelic, koja veli da je bilo receno da ce se na toj lokaciji graditi, ali ne nauštrb stabala.

"Kada smo razgovarali s predstavnicima Grada, nije bilo govora o tome da ce se uklanjati stabla. U više je navrata receno da ce se o njima voditi racuna", istice Antonelic i dodaje da nedaleko od vodotornja imaju primjer vlasnika kojemu stablo doslovno ulazi u kucu jer mu još 70-ih nisu dali da ga ukloni, dok je ovdje posjeceno šest stabala. Ona stoga smatra da je ekološka svijest prije 30-ak godina bila na vecoj razini nego danas, kada sve više govorimo i brinemo o okolišu.

Iako su se još prije nekoliko godina stanovnici mjesnih odbora Nova Veruda, Veruda i Vidikovac izjasnili protiv gradnje na dijelu šume kod spomenute crkve, primjedbe ocito nisu usvojene.


Podijeli: Facebook Twiter