Šest patrola lovilo 80-godišnjeg Rovinjca!

Bijeli mercedes postarijeg huligana okružen policijskim vozilima (snimio D. KIBEL)
Bijeli mercedes postarijeg huligana okružen policijskim vozilima (snimio D. KIBEL)

Dosad neviđena policijska potjera osječkim ulicama zaprepastila je stanovnike grada na Dravi, a ulov je bio neočekivan i za policajce koji su u svom poslu navikli vidjeti svašta - huligan u bijelom mercedesu bio je osamdesetogodišnji građanin Rovinja!

Oko 18 sati policajac je primijetio bijeli mercedes njemačkih registracijskih oznaka kako vozi u zabranjenom smjeru. Pokušao ga je zaustaviti, ali vozač se nije puno premišljao već se dao u bijeg po biciklističkoj stazi. U potjeru su krenule dvije policijske patrole. Bilo je tu i sudaranja s policijskim vozilima, a na koncu je divljeg starca lovilo čak šest policijskih patrola.

Kad su ga konačno sustigli i prepriječili mu put, slijedila su nova iznenađenja. Sveukupno je vižljasti starčić nakupio devet policijskih prijava: jednu kaznenu prijavu dobio je zbog "uništenja i oštećenja tuđe stvari", jer se zabio u dva policijska automobila i oštetio ih. Drugu kaznenu prijavu dobio je zbog krivotvorenja isprava, jer je na mercedesu imao lažne njemačke registracijske pločice.

Sedam optužnih prijedloga dobio je zbog: posjedovanja ilegalnog vatrenog oružja (kod sebe je imao pištolj), nije se zaustavio na znak policajca, zbog vožnje u suprotnom smjeru, vožnje po biciklističkoj stazi, vozačka dozvola mu je istekla, a i automobil je bio neregistriran i neosiguran. Zadnju je prijavu dobio zbog odbijanja alkotestiranja. (S. LACIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter