Šest mladih virtuoza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo rijeci hvale mogle su se cuti nakon današnje matineje u poreckom kazalištu na kojoj se publici predstavilo šest mladih hrvatskih virtuoza, vrsnih glazbenika koji su se s medunarodnih natjecanja u zemlji i inozemstvu ove i lanjske godine vratili okrunjeni prvim nagradama. Kristian Keil, ?ana Kahriman, Juraj Majstorovic, Domagoj Gušcic, Azra Medic i Marin Maras studenti su ili ucenici glazbe, istinski talenti koji se unatoc mladoj dobi mogu pohvaliti impresivnim biografijama.

Porecka je publika imala prilike cuti njihove izvedbe iskljucivo hrvatskih skladatelja buduci da je koncert održan u sklopu ovogodišnje 46. Glazbene tribine Pula. Svi su pokazali iznimnu zrelost, sigurnost i virtuoznost u nastupima. Pritisak je na mladim izvodacima bio još veci uzme li se u obzir da su medu publikom sjedili i sami autori skladbi te ugledni mentori i profesori glazbe.

Cast da otvori koncert pripala je predstavniku domacina, cetrnaestogodišnjem Kristianu Keilu, pijanistu u klasi prof. Jerka Crljenka u poreckoj Osnovnoj glazbenoj školi "Slavko Zlatic". Dugotrajan i topao završni aplauz dovoljno je govorio o uspješnosti cijelog koncerta, koji je još jednom pokazao da hrvatski svijet klasicne glazbe ima pregršt mladih vrsnih talenata i obilje plodnih kompozitora.


Podijeli: Facebook Twiter